Učenici snimili 10 pjesama tipičnim za prekogranične prostore, kulturu i nasljeđe

U organizaciji Glazbene škole „Jan Vlašimsky“ Virovitica u srijedu, 28. ožujka, održana je radionica snimanja u tonskom studiju. Radionica je sastavni dio implementacije projekta E.B.M. – Erasing Borders with Music odobrenog u sklopu Programa prekogranične suradnje Interreg V-A Mađarska – Hrvatska 2014. – 2020., koji je u provedbi od rujna 2017. godine. Ukupna vrijednost projekta je 1.023.457,70 kuna od čega Europska Unija sufinancira 85 posto, dok ostatak podmiruje Grad Virovitica.

Ovo je druga radionica u organizaciji Glazbene škole, na kojoj je sudjelovalo ukupno 36 sudionika; učenika i profesora, iz partnerskih organizacija: Osnovne škole Vladimir Nazor Virovitica, partnera iz Mađarske Hrvatski vrtić, osnovna škola, gimnazija i učenički dom “Miroslav Krleža” Pečuh te iz Glazbene škole Jan Vlašimsky Virovitica.

Snimanje je izvršeno na novo nabavljenoj opremi u tonskom studiju u trajanju od 10 sati. – Rezultat ove radionice bit će snimljeni CD sa ukupno 10 pjesama koje predstavljaju kulturno povijesno nasljeđe i baštinu triju partnerskih škola tipičnih za prekogranične prostore – objasnio je Damir Mihaljević, ravnatelj Glazbene škole „Jan Vlašimsky“ Virovitica te je pritom zahvalio Razvojnoj agenciji VTA i Gradu Virovitici na odličnoj suradnji te ostvarenju ideje za tonski studio.

Nastavak provedbe projekta realizirat će se putem radionice „Izrade vodiča kroz Viroviticu“ u organizaciji nositelja projekta – Osnovne škole Vladimir Nazor Virovitica te realizacijom studijskog putovanja pod nazivom „Etnografska obilježja na lijevoj strani rijeke Drave“ u organizaciji partnerske škole iz Pečuha.
Sudionici radionice izrazili su zadovoljstvo i zahvalu za mogućnost snimanja u tonskom studiju te se raduju nastavku provedbe radionica putem projekta E.B.M. (www.icv.hr, žđ)

[g-gallery gid=”448396″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content