Vladimir Bukvić novi predsjednik DVD-a Turanovac

Na redovnoj izvještajnoj izvanredno-izbornoj skupštini Dobrovoljnog vatrogasnog društva Turanovac dosadašnji predsjednik Mario Gašparić podnio je izvješće o radu društva u protekloj godini te zbog nemogućnosti daljnjeg obavljanja dužnosti podnio ostavku. Za novog predsjednika izabran je Vladimir Bukvić, koji je predložio i plan rada za buduće razdoblje.

Nakon izbora novog vodstva društva Mario Gašparić i predsjednik Vatrogasne zajednice općine Lukač Marijan Moslavac uručili su zaslužnim vatrogascima zahvalnice, medalje i plakete za višegodišnji rad. Za 10 godina rada u vatrogastvu spomenice su dobili Vladimir Bukvić, Danijel Jegdić, Mario Gašparić, Dorja Meštrić i Stjepan Štulec, a za 20 godina Kristijan Veg i Tomislav Zalogaj.

Brončane vatrogasne plamenice dobili su Ivica Zdjelar, Stjepan Štulec, Dorja Meštrić, Danijela Jegdić, Ivica Bukovćan i Josip Zdjelar, a Josipu Poitlu uručena je diploma o položenom vatrogasnom ispitu. Uz predstavnike susjednih vatrogasnih društava i udruga s područja općine skupštini je nazočio i zamjenik načelnika Općine Lukač Josip Kučan. (www.icv.hr, zc)