FOTO: Viroviticom vlada pravi “baby boom”

Sunčana i topla nedjelja izmamila je mnoštvo Virovitičana na ulice grada. I mi smo odlučili prošetati i uživati u današnjem danu, a pritom smo zabilježili nekoliko kadrova. Za oko nam je zapela činjenica da su Viroviticom danas vladale male bebe – pravi “baby boom”. Čini se kako se Virovitica budi i mladi roditelji vide svoju budućnost ovdje.

Možda ovakva slika ukazuje da su mjere koje Grad provodi urodile plodom. Podsjetimo, kako bi zadržao mlade obitelji Grad Virovitica je od nove godine uveo poticaj za kupnju građevinskog zemljišta za mlade obitelji kojima je to prva nekretnina. Isto tako mogu biti oslobođene plaćanja komunalnog doprinosa, bez obzira grade li kuću na zemljištu kupljenom od grada ili privatnom. Stopa olakšice može iznositi i do 100 posto za obitelji s troje i više djece.

Tu su i druge mjere, npr: jednokratna novčana pomoć za novorođenčad u iznosu od 500 kuna, naknada za opremu novorođenčeta ovisno o prihodima, a iznosi od 1000 do 3000 kuna, isto tako sufinanciranje ekonomske cijene redovitog programa u vrtiću, besplatni udžbenici za učenike od 1. do 4. razreda…

No, jedno je sigurno…ovoliki broj roditelja s mališanima prizor su koji raznježuje srca svih Virovitičana. (www.icv.hr, ml, foto: Matija R.)

[g-gallery gid=”449769″ random=”1″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content