FOTO Započeo 9. Festival dramskog odgoja FeDOr

U virovitičkom Kazalištu otvoren je 9. Festival dramskog odgoja – FeDOr koji organizira Hrvatska udruga pripovjedača Virovitica “Pričalica”. Ovogodišnji festival započeo je s dvjema predstavama: „Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu“ koju je izvela Dramska skupina Osnovne škole Gornje Bazje, mentorica Andrea Galović i „Štrumpfblagdani“ koju je izveo Dramski studio Kazališta Virovitica, voditeljica studia je Snježana Lančić. Završna točka dramskog dijela bio je monolog „Janica i matematika“ kojeg je izvela Ana Drimal, a pripremala ju je mentorica Renata Kovač.

IMG 9561 Custom

Program je nastavljen raspravom o stanju dramskog odgoja u odgojno obrazovnim ustanovama i potrebi njenoga uvođenja u vrtiće i škole. U raspravi su, uz mentorice, sudjelovale Ivana Molnar voditeljica igraonice Gradske knjižnice i čitaonice u Virovitici i Ksenija Petrinec profesorica hrvatskog jezika i književnosti. Raspravu je moderirala i vodila Snježana Lančić podijelivši svoje iskustvo i saznanja stečena širom Europe u sklopu programa Erasmus+.

Program prvog dana FeDOr-a završio je predstavljanjem projekta HUP Pričalice „Edukacija i vođenja žena, žrtava obiteljskog nasilja (Coaching and guidance of women, victims of domestic violence) odobrenog od Agencije za mobilnost i programe EU u okviru programa Erasmus+. Projekt su predstavile Snježana Lančić i Suzana Sokele te istaknule kako žene žrtve nasilja u obitelji često ostaju žrtve upravo zato što trebaju pomoć u razvoju samopouzdanja kroz vještinu oblikovanja pozitivnijih priča koje će rezultirati u poboljšanoj slici o sebi samima.

IMG 9567 Custom

– Cilj našeg projekta je usavršiti kompetencije našeg osoblja da bismo pomogli ženama, žrtvama nasilja da se obrate za pomoć i razviju čimbenike zaštite kako bi prekinule krug zlostavljanja – rekla je Snježana Lančić, te dodala kako ovaj projekt provode u partnerstvu s odjelom za javno zdravstvo Opće bolnice Virovitica i Udrugom SOS telefon.

9. FeDOr će se nastaviti danas (nedjelja) dramskom radionicom “Kreativna komunikacija” od 10 do 12 sati u Kazalištu Virovitica.
(www.icv.hr,ml)

[g-gallery gid=”453187″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content