NIŠTA NE KAŽE PROLJEĆE VIŠE OD TULIPANA Nekoliko savjeta kako ih spriječiti da brzo uvenu

Proljeće je, a najjednostavniji način za u dom unijeti dašak ovog godišnjeg doba jesu tulipani. Njihova ljepota nažalost ne traje dugo i često nam uvenu nakon nekoliko dana. Donosimo vam nekoliko savjeta kako produljiti “rok trajanja” prekrasnim šarenim tulipanima.

Iako možda o tome niste razmišljali, nije potrebno napuniti vazu s puno vode jer to tulipanima omogućava da još malo narastu pa će se savinuti i neće lijepo stajati. Iz istog razloga im nemojte mijenjati vodu, piše tportal.hr.

Sada ćete se možda zapitati što s neugodnim mirisom koji će se iz vaze širiti za nekoliko dana? Tu pomaže malo izbjeljivača (na litru vode dovoljna je jedna četvrtina žličice izbjeljivača; možete ga nabaviti u svim trgovinama s biljnim odjelom). On će razbistriti vodu, ali i pomoći da tulipani budu svježi cijeli tjedan.

Vaši tulipani, ali i bilo koji lijepi aranžmani dulje će trajati ako u vazu s vodom dodate bakrenu kovanicu i kockicu šećera. Bakar iz kovanica djelovat će kao sredtsvo za kiseljenje, što će spriječiti razvoj bakterija.
(www.icv.hr, ml, tportal.hr; foto: Pinterest)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content