Održan sastanak na temu širokopojasnog interneta

U Sali za sastanke Virovitičko-podravske županije, održan je sastanak na temu širokopojasnog interneta kojem su između ostalog nazočili predstavnici Županije, zamjenici župana Marijo Klement i Darko Žužak, kao i gradonačelnik grada Virovitice Ivica Kirin sa suradnicima.

Na sastanku se govorilo o mogućnostima kandidiranja na natječaj za širokopojasni internet, a pritom su analizirana stanja postojećih programa razvoja širokopojasnog interneta kao i mogućih modela financiranja. Analizirano je stanje za Grad Virovitice i susjedne općine koje imaju program razvoj širokopojasnog interneta ali ga treba doraditi kako bi ga se moglo prijaviti na buduće natječaje Europske unije. Ista je priča i s gradom Slatinom i okolnim općinama, te gradom Orahovicom. Jedini koji nemaju postojeći program su općine Čačinci, Zdenci i Crnac, te ga one trebaju napraviti, kako bi cijela Virovitičko-podravska županija bila spremna i za EU natječaje i uvođenje širokopojasnog interneta.

Na sastanku je podcrtano kako je cilj svakom stanovniku Virovitičko-podravske županije omogućiti brz širokopojasni internet jer on je “autocesta budućnost”. Brzina interneta koju se želi postići je 50 megabita po sekundi za 50 posto područja VPŽ, te 100 megabita po sekundi za ostatak našeg teritorija. Takvu brzinu imaju sve razvijene zemlje svijeta, a u budućnosti neće biti moguće otvarati internetske stranice, zbog velike količine podataka, bez potrebne i odgovarajuće brzine. (www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content