Orahovčanke slavile na ”svom trgu”

U središtu Orahovice, na glavnom gradskom trgu, a u organizaciji Ženskog rukometnog kluba ”Orahovica” i Županijskog rukometnog saveza VPŽ, a u povodu Dana grada Orahovice, odigran je 4. Memorijalni turnir u mini rukometu ”Pave Vukelić-Pajo” posvećen preminulom, orahovačkom heroju Domovinskog rata. Nakon uvodnog pozdrava predsjednice ŽRK Orahovica Ljiljane Borić, nazočnima se obratio predsjednik Zajednice športskih udruga grada Orahovice Igor Hozić, a potom i predsjednik Županijskog rukometnog saveza VPŽ Antun Blažević.

-Svaka pohvala orahovačkom klubu na ovoj sjajnoj ideji i turniru koji je sada već postao tradicija. Posebno atraktivno i zanimljivo bilo je igranje upravo ovako na otvorenom prostoru u središtu grada što je sjajna promocija rukometa – rekao je Blažević. Turnir je otvorila gradonačelnica Orahovice Ana-Marija Petin, a svojim dolaskom i zahvalom uveličala ga je i Ana, kćer pokojnog Vukelića. Na turniru je sudjelovalo 6 ekipa: ŽRK TVIN Virovitica I. i II., ŠR ”Dejan Krtolica” Slavonski Brod, ŽRK Slavonka Nova Gradiška, RK Valpovka Valpovo i domaćin ŽRK Orahovica koje su bile smještene u dvije skupine po tri ekipe.

Nakon razigravanja po skupinama, prva mjesta bez poraza osvojile su ekipe ŽRK Orahovica i ŽRK Tvin 1 koje se tako plasirale izravno u finale, dok su ostale ekipe razigravale za pozicije od 3-5 mjesta. Veliko finale donijelo je sjajan rukomet, a pregršt iznimno talentiranih igračica pokazalo je da je budućnost županijskog ženskog rukometa definitivno u pravim rukama. Na kraju velika i zaslužena pobjeda domaćih, rukometašica Orahovice s konačnih 13:6 koje su tako proslavile veliki trijumf na ”svom trgu”. Treće mjesto pripalo je Valpovci koja je u utakmici za to mjesto svladala ŠR ”Dejan Krtolica” iz Slavonskog Broda sa 7:6, a ogledu za 5. Mjesto Slavonka je bila bolja od TVIN-a II sa 15:2. Najbolji strijelac turnira je Lea Kolar iz ŽRK Orahovica, najbolja vratarka njena suigračica Lana Potalec dok je najboljom igračicom proglašena Evelin Grubić iz virovitičkog TVIN-a I. Treneri su izabrali i najbolju petorku turnira u koju su ušle Ela Hajmaši Tvin 1, Mia Benačić „Slavonka“, Kiara Harkanovac „Valpovka“, Nika Batinić Sl. Brod i Ana Kosanović Tvin 2. Nagrađene su najmlađe igračice turnira i to Marta Batrac ŽRK Orahovica, Antonela Donković „Slavonka“, Fani Katunović „Valpovka“, Tea Lucić Brod, Gabrijela Šermeni Tvin 1, a posebna nagradu dobila je najmlađa sudionica turnira, šestogodišnja Antonela Blažević iz ekipe Tvin 2. Nagrade su uručili predsjednik ŽRS VPŽ Antun Blažević i gradonačelnica Orahovice Ana-Marija Petin. U sklopu memorijala održana su i natjecanja u štafetnoj utrci te revijalna utakmica najmlađih uzrasta 2010. Godište Orahovice i TVINa, a treba svakako reći da je sve utakmice odsudila Adrijana Miklić iz Mikleuša.

Evo i svih rezultata završnice:

5-6 mjesto: TVIN II-Slavonka 2:15

3-4 mjesto: Valpovka-ŠR ”Dejan Krtolica” 7:6

Finale: ŽRK Orahovica – ŽRK TVIN I 13:6

(www.icv.hr, vg)

[g-gallery gid=”453495″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content