POBJEDNICI KROSA: Uspješnim atletičarima i treneru Zlatku Totu čestitali Ivica Kirin i Alen Bjelica

Virovitički gradonačelnik Ivica Kirin i Alen Bjelica, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada primili su danas (utorak) mlade atletičare koji su na Krosu Sportskih novosti osvojili prva mjesta.

Riječ je o učenicima Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić i Marinu Bloudeku, učeniku Gimnazije Petra Preradovića iz Virovitice, nagrađivanom hrvatskom atletičaru. Mlade sportaše dopratili su trener Zlatko Tot i ravnatelj škole Ivica Tomljanović.

Gradonačelnik Ivica Kirin čestitao im je na uspjehu i dodao kako će im Grad uvijek stajati na raspolaganju. Najavio je pritom ulaganja u nove dvorane, igrališta i druge investicije kojima će se ostvariti bolji uvjeti za sportaše na području Grada i okolice.

– Svatko može trčati, ali postići ovakve rezultate mogu samo najbolji i oni koji imaju dobrog trenera. Vi ste prepoznatljivi po tome što ste drugačiji, što pokazujete kako se može puno toga postići – poručio je I. Kirin, čestitajući učenicima za osvojenim prvim mjestima.

Predstavnici Grada pohvalili su i ravnatelja Ivicu Tomljanovića zbog trajne potpore sportu u okviru škole, a posebno trenera Zlatka Tota čiji učenici i sportaši iz godine u godinu nižu samo uspjehe. On je pak rekao kako su za sve zaslužni učenici koji naporno treniraju i koji su u atletici prepoznali važan sport te da je lako biti trener „djeci koja vole trčati“.

– Ako sam im ja u tome imalo pomogao, da trče bolje i uspješno, drago mi je. Volio bih da danas svi naši trkači znaju kako je i naš Marino Bloudek upravo iznikao iz krosa i da je svoj prvi veći rezultat postigao upravo na Krosu Sportskih novosti i time utabao put ka ozbiljnijem bavljenju atletikom. Bilo bi mi jako drago da se neki od mlađih trkača danas-sutra uspije tako izboriti i nametnuti te dosegne Marina. Neću reći prestigne, jer je to jako teško, ali da pokuša dati najviše od sebe -poticajno je rekao Z. Tot. (www.icv.hr, mlo)

atletika7 atletika1 atletika3 atletika2 atletika4 atletika5 atletika6

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content