TOUR OF CROATIA: Centar Virovitice će biti zatvoren oko 15 sati, izbjegnite gužvu

Počela je 1. etapa biciklističke utrke „Tour of Croatia“ sa startom iz Osijeka. Na područje naše županije vodeći svjetski biciklisti trebali bi stići već oko 13.15 sati, a u Viroviticu upravo tijekom najveće gužve u prometu, oko 15 sati. Policijska uprava virovitičko-podravska apelira stoga na sve vozače, bicikliste i pješake da danas ne koriste prometnicu D2 jer će, ovisno o etapi, ona biti zatvorena za sav promet za vrijeme utrke.

Podsjećamo, nakon slatinske obilaznice biciklisti će proći trasom Sladojevci – Cabuna –Suhopolje – Virovitica (centar grada) Korija – Lozan – Pitomača – Kladare te nastaviti prema Đurđevcu. U Viroviticu bi trebali stići oko 15 sati, a dvadesetak minuta kasnije i u Pitomaču.

Prometnica D2 će za to vrijeme biti zatvorena, a promet zabranjen za vrijeme utrke, što će kontrolirati redari i policijski službenici. U vrijeme prolaska utrke na D2 neće biti moguće doći ni sa sporednih cesta. Na frekventnijim raskrižjima policijski službenici će na vrijeme preusmjeravati promet teretnih, ali i drugih motornih vozila na ceste nižeg ranga. Predviđeno je da se utrka odvija cijelom širinom prometnice, uz neposrednu pratnju organizatora.

Kao prethodnica osiguranja nalazit će se 6 policijskih motociklista i kao zaštitnica jedno službeno vozilo koje će koristiti svjetlosne i zvučne signalne uređaje.

– Molimo sve sudionike u prometu da u navedenom vremenu ne koriste državnu cestu DC-2, odnosno da se u slučaju potrebe kreću cestama nižeg ranga, odnosno ukoliko se i nađu na navedenoj prometnici u vrijeme nailaska utrke da postupaju po zapovijedima policijskih službenika koji će imati obvezu sva vozila koja dolaze u susret biciklističkoj utrci isključiti iz prometa na sporedne prometnice ili parkirališta. Ako to ne bude moguće, tada će sva vozila biti blokirana na cesti od strane policijskih službenika i službenih motociklista organizatora dok biciklistička utrka ne prođe – stoji u priopćenju PU virovitičko-podravske, kojim su apelirali na javnost za razumijevanje i toleranciju.

Na oprez pozivaju i pješake, da se ne zadržavaju u neposrednoj blizini prometnice za vrijeme utrke, jer se biciklisti pod osiguranjem kreću brzinom od oko 40 km/h i ne očekuju bilo kakve opasnosti na cesti. (www.icv.hr, mlo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content