Učenici OŠ Eugena Kumičića sudjelovali na Erste Plavoj ligi u Osijeku

U cilju razvoja sportskog duha među djecom i upoznavanja atletike kao ”kraljice sportova”, Atletski klub Pro Sport u suradnji s Erste&Steiermärkische Bank d.d. i Erste Plavim mirovinskim fondovima, petu godinu organizirao Erste Plavu ligu. Ova jedinstvena dječja atletska liga namijenjena je svim učenicima od 3. do 6. razreda osnovnih škola u Republici Hrvatskoj, u kojoj učenici imaju priliku otkriti i pokazati svoje atletske talente u trkačkim, skakačkim i bacačkim disciplinama primjerenim školskom uzrastu.

Kvalifikacijska natjecanja održavaju se u Makarskoj, Osijeku, Zagrebu, Puli, Rijeci i Zadru, a finale će se održati 4. rujna 2018. godine na atletskom stadionu Mladost u Zagrebu, u sklopu najstarijeg i najvažnijeg atletskog natjecanja u Republici Hrvatskoj, ”Hanžekovićevom memorijalu”, koji okuplja najistaknutije atletičare svijeta.

20180426 130536

Učenici OŠ Eugena Kumičića iz Slatine sudjelovali su na Erste Plavoj ligi u Osijeku 26. travnja i postigli vrlo visoke rezultate u svima atletskim disciplinama, trčanju na 60 metara, 300 metara, 600 metara, skoku u dalj, bacanju vortexa i bacanju kugle. Za Kumičiće su nastupali učenici od 3. do 5. razreda: Dea Virovac, Kiara Suhi, Fran Jaković, Karlo Drokan, Domagoj Drokan, Petra Zver, Tina Braz, Leona Pohiba, Elena Premec, Tea Halužan, Veronika Vilk, Karla Mihaljević, Nikolina Đorđević, Noa Jaković i Filip Horvat.

U finale Erste Plave lige plasirali su se Tea Halužan (5. razred) koja je osvojila 1. mjesto u utrci na 600 metara i Filip Horvat (5. razred) koji je u skoku u dalj također osvojio 1. mjesto. Učenike su na natjecanju vodile, učiteljica tjelesne i zdravstvene kulture Tomislava Medvedović i trenerica Atletskog kluba ”Slatina” Mirta Drokan. (www.icv.hr, ADF, TM)

[g-gallery gid=”453378″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content