UPRAVA ŠUMA USKORO ĆE IMATI SLATINSKU PODRUŽNICU: S novom upravom radno mjesto trebalo bi dobiti i 50 novih zaposlenika

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić u pratnji virovitičko-podravskog župana Igora Androvića i njegovih zamjenika Marija Klementa i Darka Žužaka, saborskog zastupnika Josipa Đakića te člana Uprave Hrvatskih šuma Igora Fazekaša obišao je u ponedjeljak, 23. travnja, prostorije Šumarije u Slatini gdje bi uskoro trebala biti smještena nova Uprava šuma Podružnica Slatina. Podružnica Uprave šuma Slatina obuhvaćala bi sve šumarije s područja Virovitičko-podravske županije koje su do sada bile pod Upravom šuma Podružnica Našice.

NOVE INVESTICIJE

– Ovaj tjedan trebali bismo potpisati novu sistematizaciju Hrvatskih šuma kojom će prvi put u povijesti rada Hrvatskih šuma i od osnutka hrvatske države biti uspostavljena i Uprava šuma Slatina. Kompletan teritorij, kada govorimo o šumama, a koji se nalazi na području naše županije, bit će pod jednom institucijom, Upravom šuma Slatina, a riječ je o šumarijama Slatina, Voćin, Ćeralije, Čačinci, Orahovica, Virovitica, Suhopolje i Pitomača. Naravno, zahvaljujući tome otvorit će se i nova radna mjesta – rekao je ministar Tomislav Tolušić.
Dodao je kako se u sektoru šumarstva mogu očekivati nove investicije te da i ovim potezom ispunjavaju obećanja koja su dali građanima Slatine, ali i žiteljima cijele županije.

– Ovaj prostor u zgradi slatinske šumarije je velik, nema potrebe za novom gradnjom, ureda ima dovoljno. Prostor zahtijeva određene investicije, ali ne velike. Očekujem da će Uprava šuma Slatina biti uspostavljena već početkom srpnja. Drago mi je što će ova zgrada konačno biti u punoj funkciji, dobiti novi sjaj i novu namjenu – zadovoljno je istaknuo T. Tolušić. Objasnio je također da će ovog tjedna biti usvojena i sistematizacija, nakon čega će nova Uprava šuma Slatina biti upisana u Trgovački sud. U nastavku procedure očekuje se uspostava uprave u Slatini, a nakon toga i javni natječaj za nova radna mjesta.

IMG ebb41846aea74e9816bf568c9db8a5d1 V

IDEALNO OKRUŽENJE

Zadovoljstvo s budućom Upravom šuma u Slatini nije krio ni Igor Fazekaš.

– Ova zgrada je vrlo funkcionalna i dugo vremena je stajala nedovoljno iskorištena, a što ćemo s uspostavom Uprave šuma u Slatini promijeniti. To će nam donijeti i nova radna mjesta – rekao je član Uprave Hrvatskih šuma Igor Fazekaš.

Uspostavom Uprave šuma Podružnica Slatina, po nekim naznakama, u Slatini bi se trebalo otvoriti oko 50 novih radnih mjesta. Župan Igor Andrović bio je iznenađen veličinom slatinske zgrade Šumarije i brojem prostorija.

– Ovaj prostor je na idealnom mjestu, u idealnom okruženju, baš u skladu s prirodom, a vrlo blizu samog centra grada i šteta bi bilo ne iskoristiti ga jer svojom veličinom ispunjava sve uvjete za namjenu Uprave šuma u Slatini – rekao je župan I. Andrović. (www.icv.hr, af)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content