Zajednica športskih udruga grada Slatine održala redovnu godišnju izvještajnu skupštinu

Jučer je, pod predsjedanjem Davora Butorca, održana redovna godišnja izvještajna skupština Zajednice športskih udruga grada Slatine koja skrbi o 25 svojih članica, sportskih udruga s područja grada Slatine.

Poslije ustanovljenja kvoruma, predsjednik Davor Butorac iznio je izvještaj o radu zajednice u 2017. godini i plan rada za 2018. godinu, te financijski izvještaj za 2017., kao i plan financiranja za 2018. godinu.

– Zajednica će u okviru svojih financijskih mogućnosti financirati ili sufinancirati osposobljavanje i usavršavanje srtučnih kadrova iz oblasti sporta i rekreacije koji su u ovom trenutku deficitarni, a neophodni su u radu s najmlađim uzrasnim kategorijama. Budući da je Grad vlasnik većine sportskih objekata na području grada, a isti su u dosta lošem stanju, mislim kako je potrebno izdvojiti znatnija financijska sredstva za njihovo održavanje, a po redoslijedu prioriteta koje će odrediti Izvršni odbor – rekao je Davor Butorac, te dodao kako ni ovu godinu ne očekuje neke veće pomake u odnosu na proteklu zbog opće poznatog financijskog stanje u Gradu.

Prisutnima, predstavnicima udruga s područja grada Slatine, obratio se gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić.

– Kao i do sada Grad će, u okvirima svojih mogućnosti, izdvajati financijska sredstva za rad zajednice, a koja će ih usmjeravati udrugama s područja grada. Nadam se da će se financijska situacija u gradskoj blagajni popraviti i da ćemo već slijedeću godinu moći više izdvojiti za sport u gradu i prigradskim naseljima – rekao je gradonačelnik.

Na skupštini je, između ostalih, nazočio i predsjednik Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije, ali u svojstvu dopredsjednika Nogometnog kluba Slatina, Miran Janečić. (www.icv.hr, af)