FOTO: Neizvjesne polufinalne utakmice Županijskog nogometnog kupa – Pitomača i Bušetina 1947. iskoristili domaći teren

U srijedu popodne su odigrane prve utakmice poluzavršnice županijskog nogometnog kupa za seniore.

Stanovnici Bušetine poznati kao marljivi i skrbni ljudi odgodili su sve poslove. Nije se brala kamilica niti se sadio duhan. Ovog puta nogomet je bio važniji. Drugi puta uzastopce županijski nogometni drugoligaš je igrao susret poluzavršnice kupa. U goste je došlo moćno Suhopolje, klub koji će za koji tjedan osvojiti treću uzastopnu titulu prvaka u prvoj županijskoj ligi. svatko tko drži do sebe u Bušetini i okolici, ili da je porijeklom iz Bušetine morao je doći na taj sraz. Prostor oko nogometnog igrališta u Bušetini bio je premali, da primi sve one koji su željeli vidjeti sraz dviju najmoćnijih momčadi iz županijskih rangova natjecanja.

MG 0872

Prvi dio utakmice odigran je bez zgoditaka. U nastavku su gosti iz Suhopolja poveli lijepim zgoditkom Zdenka Lončareka u 48. minuti. Gostujući gol bio je poticaj za domaće napadače. U deset minuta Bušetina je preokrenula rezultat zgodicima Janka Brlasa u 59. i Ivana Ibriksa u 69. minuti. Obje momčadi imale su do kraja još niz prigoda, ali rezultat se nije promijenio i ostalo je 2:1 za Bušetinu 1947.

DSC 5908

U sjeni utakmice u Bušetini odigrana je druga utakmica poluzavršnice između dva stara rivala Pitomače i Virovitice. U Pitomači je gledalište također bilo dobrano popunjeno. Okupilo se tristotinjak gledatelja. U prvom dijelu i u Pitomači su mreže mirovale. Gosti iz Virovitice su u tom periodu pogodili vratnicu. U nastavku domaća momčad ulazi agresivnije. Filip Škaro postiže zgoditak u 54. minuti. Domaći igrači su u dva navrata imali izgledne prilike ali nisu uspjeli povećati prednost, te je Pitomača pobijedila 1:0.

Trener domaće momčadi Anton Pranjić nam je izjavio:

– Rezultat 1:0 je jako varljiv. Može biti velika prednost, ali i nedovoljan za uzvrat u kojemu će se obostrano morati igrati otvoreno. Danas nismo imali nekoliko igrača u sastavu, za koje vjerujem da će se oporaviti do uzvratne utakmice.

Uzvratne utakmice se igraju u srijedu 23. svibnja na suhopoljskom stadionu park i na igralištu Vegeška u Virovitici. (www.icv.hr, mš, foto: Matija R. & FotoBegović)

[g-gallery gid=”455263″]

[g-gallery gid=”455245″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content