FOTO Virovitičani uživali u rijetkoj glazbenoj poslastici, koncertu gitarističkog genijalca Vlatka Stefanovskog te svjetski poznatog dua Bow vs Plectrum…

U virovitičkom Centru kulture večeras je povodom proslave 132. rođendana Glazbene škole „Jan Vlašimsky“ održan spektakularan koncert koji priliči proslavama ove nadaleko i naširoko poznate škole. Ovoga puta Virovitičani i Virovitičanke uživali su u rijetkoj poslastici, koncertu legendarnog Vlatka Stefanovskog, jednog od najpoznatijih gitarista u Europi, te svjetski poznatog dua Bow vs Plectrum, kojeg čine Filip Novosel na braču i Tihomir Hojsak na kontrabasu. Vrhunski glazbenici pojedinačno su kroz nekoliko skladbi predstavili svoje albume, Vlatko „Mother tongue“, koji je izašao prije pet mjeseci, a Filip i Tihomir „Bow vs Plectrum“, svoj prvijenac.

IMG 5416 Medium

Osim toga, brojna publika koja je ispunila dvoranu Centra kulture, uživala je zajedničkim izvedbama ovih profesionalaca koji su pokazali ono najbolje što se iz glazbe može izvući. No, ne zaboravimo one zbog kojih se održava ova proslava, ravnatelja Glazbene škole Damira Mihaljevića, koji se srdačno pozdravio sve ljubitelje dobre glazbe koji su se odazvali na ovaj glazbeni spektakl, zatim njegovi suradnici i zaposlenici, a prije svega svi učenici koji su pohađali i pohađaju ovu hvale vrijednu instituciju.

IMG 5405 Medium

Još jedan koncert za pamćenje u organizaciji virovitičke Glazbene škole nisu propustili niti virovitičko-podravski župan Igor Andrović, kao ni pročelnik za društvene djelatnosti Grada Virovitice Alen Bjelica. (www.icv.hr, Ž. Đaković Leš)

[g-gallery gid=”456644″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content