Hrvatski košarkaš i igrač NBA velikana LA Lakersa Ivica Zubac posjetio Orahovicu

Hrvatski košarkaš i igrač NBA velikana, LA Lakersa, mladi Ivica Zubac posjetio je Orahovicu ili kako je to već mnogima poznato, rodni grad njegove djevojke Kristine Prišč. Ivica je iskoristio trenutke odmora u Slavoniji, a kako kaže odmor će još malo potrajati, a onda nove košarkaške obveze. Njegov posjet Orahovici iskoristila je Srednja škola ”Stjepan Ivšić” za organizaciju druženja s učenicima. Zubca je dočekala prepuna društvena dvorana školskog centra, a nakon toplog dočeka praćenog ogromnim pljeskom, Zubac je odgovarao prvo na pitanja profesora Damira Najmenika, a potom i učenika. Jedno od pitanja prof. Najmenika bilo je predstavlja li mu visina od 216 probleme u životu, a Ivica Zubac je s osmijehom odgovorio.

0605zubac2

-Pa svakoga dana imam problema s tim. Svi tuševi su mi mali, često udarim glavom o štok i tome slično, ali naravno već sam navikao na sve – rekao je Ivica te učenicima ispričao svoj životni put, kako je u Čitluku krenuo igrati košarku gdje ga je prepoznala zagrebačka Cibona i vrlo brzo dovela u svoje redove. Nakon odlaska iz Cibone i epizode u Beogradu, na draftu su ga izabrali Lakersi.
-To je uistinu ostvarenje svih mojih snova. Igrati za jednu od najboljih NBA momčadi u povijesti je nešto što svaki mladi košarkaš poželi kada se počne baviti ovim sportom. Uživam na parketu, uvijek dajem sve od sebe – pričao je Zubac, a zanimljivo imao je tremu pred mnoštvom orahovačkih srednjoškolca.

0605zubac3

-Moram priznati da imam tremu kada vas vidim ovoliko. Toga na parketu nema. Recimo u Staples Centru, Lakersovom domu na domaćim utakmicama nas gleda preko 20 tisuća ljudi i nikad nisam imao tremu, to je zato što tamo radim ono što najbolje znam, opustim se i igram. Ovo je malo neobično, zapravo nikada nisam pričao pred ovoliko mladih u jednoj školi – pričao je Ivica te potom odgovorio i na nekoliko pitanja o svojoj budućnosti. Posebno je bilo zanimljivo čuti o hrvatskoj reprezentaciji i nadolazećim, ključnim utakmicama u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.
-Nastavljam u Lakersima, tu mi je odlično i želim još više napredovati. Svakako ću se odazvati novom hrvatskom izborniku i pomoći u kvalifikacijama koliko mogu – zaključio je orahovački zet, Ivica Zubac. (www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content