Kroz nekoliko dana novo ruho Malog parka: U tijeku je sadnja stabala i cvijeća, a stiže i nova urbana oprema

Radovi na uređenju virovitičkog Malog parka u punom su jeku, a do kraja sljedećeg tjedna trebali bi biti privedeni kraju. Jučer, 28. svibnja započela je sadnja novih stabala i cvijeća. Podsjetimo, sadi se 26 novih stabala, od čega je 14 sitnolisnih lipa i 12 kuglastih bagrema te 13 vrsti cvijeća.

U tijeku su i radovi na opločenju staza, a do kraja tjedna trebala bi stići i nova urbana oprema – 4 klupe bez naslona s posudom za otpad, 9 klupa bez naslona te 2 klupe s naslonom.

MG 7046Radovi na revitalizaciji parka, vrijedni 520.906,25 kuna, odvijaju se u sklopu projekta „Razvoj pčelarstva kroz prekogranične turističke rute“ odobrenog u sklopu Interreg V-A programa suradnje s Mađarskom. Nositelj projekta je Grad Virovitica, a provodi se u partnerstvu sa Županijom Baranya, Turističkom zajednicom grada Virovitice te Razvojnom agencijom VTA.

Park će biti preuređen na temu meda i pčelarstva te će se uspostaviti ruta na temu meda i pčelarstva s 35 punktova, od čega će 20 biti s hrvatske te 15 s mađarske strane, a polazišna točka turističke rute bit će upravo virovitički Mali park.

MG 7022Osim radova previđenih projektom, izvest će se i navodnjavanje zelenih površina u parku. Radovi na automatskom navodnjavanju vrijedni su 176.976,68 kuna, a za njih je također zadužena tvrtka Slavić-Inženjering koja izvodi radove na revitalizaciji, dok je investitor Grad Virovitica. Navodnjavanje se planira izvesti iz postojećeg bunara unutar Malog parka. (virovitica.hr, foto: Matija R.)

MG 7049 MG 7045 MG 7018

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content