Podravka će u Virovitici graditi sušaru za povrće

Podravka će u Virovitici graditi sušaru za povrće, a povrtlari s područja Virovitičko-podravske županije proizvodit će mrkvu, celer, pastrnjak, peršin, luk i krumpir za Vegetu. Sukus je to razgovora koji su održali predstavnici Podravke, uz direktora za proizvodnju Zdravka Dimača, sa županom Igorom Androvićem, gradonačelnikom grada Virovitice Ivicom Kirnom, načelnicima općina kao i predstavnicima poljoprivrednih poduzeća i struktura s područja Virovitičko-podravske županije.

I župan Andrović, kao i gradonačelnik Kirin, podcrtali su, kako ovom projektu, koji će dati dodatan gospodarski zamah ovom području, daju punu potporu. Kako se moglo čuti na sastanku, punu potporu ovom projektu daje i Vlada RH, premijer Andrej Plenković, kao i ministar poljoprivrede, budući potpredsjednik Vlade RH, Tomislav Tolušić, te ministarstvo poljoprivrede.

IMG 1757

Prema navedenom, povrtlari s područja Virovitičko-podravske županije proizvodit će kulture koje su potrebne za Vegetu, odnosno mrkvu, celer, pastrnjak, peršin, luk i krumpir. Godišnje će biti potrebno oko 40.000 tona svježeg povrća, kako bi se dobilo oko 3.500 tona sušenog povrća potrebnog za Vegetu. Tvornica bi u Virovitici trebala biti završena u roku od dvije godine.

Time će se otvoriti nova radna mjesta (slična tvornica u Poljskoj zapošljava 120 ljudi nap.a.), no ona će otvoriti vrata brojnim kooperantima s područja Virovitice, kao i Virovitičko-podravske županije, koja ima značajne komparative prednosti, između ostalog jedan završeni sustav navodnjavanja, te u skoroj budućnosti još četiri (Novi Gradac – Detkovac i Đolta koji će se uskoro graditi, te Kapinci – Vaška II. faza i Lukač). (www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content