SMOTRA UČENIČKIH ZADRUGA Mladi krojači, cvjećari, izrađivači nakita i ukrasa predstavili se posjetiteljima

U organizaciji COOR-a, Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica danas (četvrtak) je ispred Centra kulture u Virovitici održana Smotra učeničkih zadruga Virovitičko-podravske županije. Na posebno uređenim štandovima predstavilo se 11 zadruga, koje su posjetiteljima izložile predmete i rukotvorine učenika. Na štandovima se moglo naći raznih ukrasa i slastica, cvijeća, nakita, kućnih potrepština. Time su promovirali rad zadruga kojima je cilj njegovanje tradicije, kulturne baštine, eko kulture i zaštita okoliša.

IMG 4965 Medium

U ime Grada Virovitice na otvorenju izložbe na kojem je pjevački zbor učenika COOR-a izveo kraći program, nazočila je i zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek Golinac, a izložbu je otvorila pročelnica županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vesna Šerepac koja je tom prilikom istakla zadovoljstvo što u Virovitičko-podravskoj županiji egzistira 15 zadruga.

IMG 4960 Medium

Prilikom otvorenja naglašeno je kako zadruge stvaraju učenički odnos prema radu, odgovornost da dobro odrade posao i završe ga do kraja. Pritom jačaju vlastiti poduzetnički duh jer svoje predmete na kraju i prodaju. I dok je u ostatku Hrvatske trend smanjivanja zadruga, naša se županija može pohvaliti da u njoj broj zadruga – raste.

– Nadam se da će se tako nastaviti i dalje. Rezultat je to vrijednog rada naših škola, odnosno učenika i njihovih mentora. Mogućnosti mogu biti velike jer učenici svoje radove mogu prodati i na taj način pokriti troškove rada i materijala, što je ujedno i dobar način za uvod u poduzetništvo- rekla je tom prigodom pročelnica Vesna Šerepac.

IMG 4946 Medium

U kategoriji osnovnih škola najbolje zadruge bile su:

  1. Učenička zadruga Mali Mikeši,  COOR Virovitica
  2. Učenička zadruga Sekvoja, OŠ Josip Kozarac Slatina
  3. Učenička zadruga Zalathnuk, OŠ Eugena Kumičića Slatina.

U kategoriji srednjih škola najbolje zadruge bile su:

  1. Učenička zadruga Obrtnik, Industrijsko obrtnička škola Slatina
  2. Učenička zadruga Vučica, Srednja škola Stjepan Ivšić Orahovica
  3. Učenička zadruga Slatina, Srednja škola Marka Marulića Slatina.

COOR-ovi Mali Mikeši pritom su dvostruko slavili – učenici i mentori osvojili su nagradu i za estetski najuređeniji štand.

(www.icv.hr, bs)

[g-gallery gid=”455428″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content