Svečano obilježen Dan općine Sopje i blagdan sv. Florijana

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća proslavljen je u Sopju Dan Općine i blagdan sv. Florijana. Brojne goste i vijećnike pozdravio je Siniša Hrgović, predsjednik Općinskog vijeća. Među uzvanicima bili su zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Darko Žužak, predsjednik ZUiČ HVIDR-a VPŽ i predsjednik Odbora hrvatskih branitelja VPŽ Mato Bubaš, predsjednik Udruge HVIDR-a Slatina i predsjednik Odbora hrvatskih branitelja grada Slatine Ilija Nikolić, načelnici općina s područja Virovitičko-podravske županije, zamjenica gradonačelnika Slatine Sanja Mrzljak Jovanić u pratnji privremenog pročelnika Grada Slatine Krunoslava Šaraboka, predstavnici raznih udruga s područja općine Sopje, sopjanski vatrogasci i mnogi drugi.

IMG 9977

Poslije uvodnih, pozdravnih riječi predsjednika Općinskog vijeća, nazočnima se obratio načelnik Općine Sopje Berislav Androš.

– Poštovane dame i gospodo dobro došli u općinu Sopje na proslavu Dana općine, odnosno Florijanova. Čast mi je danas biti ovdje sa svima vama koji aktivno sudjelujete u društvenom životu općine Sopje. Proslava Dana općine počela je prije tjedan dana, u petak, kada smo odigrali malonogometni turnir u Vaškoj, u subotu je odrađen ribolovni turnir u naselju Nova Šarovka, a isti dan, ovdje u Sopju, održana je treća po redu Bošporijada, natjecanje u kuhanju autohtonog sopjanskog jela. Obilježili smo i praznik rada, a danas je središnje događanje Dana općine Sopje koje je započelo budnicom, pokaznom vježbom vatrogasaca, potom smo položili vijence i upaljene lampione ispred kipa sv. Florijana, te smo, isto tako, polaganjem vijenaca i upaljenih svijeća odali počast poginulim hrvatskim braniteljima kod spomen ploče uz Zdenac života. Zatim smo prisustvovali svetoj misi u crkvi sv. Marije Magdalene, koju je služio naš župnik vlč. Agustin Tašić, i evo nas sada tu, na svečanoj sjednici Općinskog vijeća – rekao je, između ostalog, načelnik Androš, te iznio podatke o odrađenim projektima, kao i projektima u tijeku, od kojih je sigurno najvažniji projekt navodnjavanja Kapinci-Vaška.

IMG 0037

Sve prisutne pozdravio je zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Darko Žužak.

– Poštovani domaćini i cijenjeni gosti ja vas pozdravljam u ime Virovitičko-podravske županije i župana Igora Androvića koji danas nije mogao biti ovdje iz objektivnih razloga. Prije svega svim žiteljima općine Sopje čestitam Dan općine. Što reći poslije ovih riječi načelnika Berislava Androša koji je iznio puno podataka o svemu što su on i općinsko vodstvo napravili u samo godinu dana koliko su na funkciji, mogu im samo čestitati na ostvarenim rezultatima. Ono što mogu reći da je suradnja Županije i Općine Sopje izvrsna, gotovo smo svakodnevno u kontaktu i rješavamo sve probleme koji se pojave. Za kraj želim svima vama ugodan boravak ovdje u Sopju – rekao je zamjenik župana VPŽ Darko Žužak.

IMG 0065

Nakon obraćanja, predsjednik Općinskog vijeća Siniša Hrgović i načelnik Općine Sopje Berislav Androš uručili su zahvalnice i srebrne plakete zaslužnima za razvoj općine, kao i za njeno promicanje.

Zahvalnice Općine Sopje dobili su: vatrogasci DVD-a Sopje Josip Matoković i Danijel Rastija, Udruga maratonaca VPŽ “Glasnici istine”, Zajednica udruga i članova HVIDR-a VPŽ i Udruga HVIDR-a Slatina, agencija VIDRA, saborski zastupnik i predsjednik HVIDR-a RH Josip Đakić, Virovitička-podravska županija i župnik vlč. Augustin Tašić u ime sopjenske Župe.

Srebrne plakete Općine Sopje dobili su: Božo Grgić za 61 put darovanu krv i Udruga žena Josipovo za kulturno i tradicijsko promicanje općine Sopje. (ADF)

[g-gallery gid=”454414″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content