TAJNA STVARNO DOBROG ROŠTILJA Ako želite savršen roštilj ne zaboravljajte ovo

Roštilj je omiljena ljetna poslastica, no ne uspjeva svima jednako. Donosimo vam male tajne zbog kojih će vaš roštilj uvijek ispasti “za prste polizati”.

Jedna od najvažnijih tajni savršenog roštilja je dobra marinada – sočnost i okus nekih komada mesa ovise upravo o njoj. Recepata za marinadu je bezbroj, no za kakvu god se odlučili, imajte na umu da ona treba biti masna (ulje ili druge masnoće) i lagano kiselkasta (ocat, vino, često i pivo), inače će visoka temperatura isušiti meso i učiniti ga tvrdim. Vrijeme držanja mesa u marinadi odredit će intenzitet okusa: govedina i junetina obično se mariniraju najmanje 4 sata, dok se svinjetina i piletina mariniraju 2-3 sata.

Također zapamtite da meso nikada ne solite prije roštiljanja jer sol izvlači vodu iz mesa pa ako ga solite prije pečenja, moglo bi ispasti tvrdo.

Možda vam se ne čini važno, no pripazite kojim redosljedom stavljate meso na roštilj. Najbolje je prvo peći govedinu jer ona podnosi visoku temperaturu, nakon nje idu piletina, kobasice, ražnjići pa povrće, jer njima više odgovara niža temperatura.
(www.icv.hr; brzoifino.hr; foto: pixabay.com)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content