Terenska nastava stručnog studija Lovstvo i zaštite prirode Veleučilišta iz Karlovca u Dravskoj priči

U Informativno edukativnom centru Dravska priča u Noskovcima, od ponedjeljka do srijede, održana je terenska nastava studenata 1. godine stručnog studija Lovstvo i zaštite prirode Veleučilišta u Karlovcu na kojoj je sudjelovalo 28 studenata u pratnji 3 profesora.

Terenskom nastavom proveden je dio programa iz kolegija Opća biologija, Opća ekologija i zooekologija, Primijenjena zoologija, Geobotanika i Uzgoj šuma, kroz koji su studenti upoznali ekosustav poplavnih i nizinskih šuma uz rijeku Dravu. Ivan Darko Grlica iz Prirodoslovnog društva Drava, prezentirao je projekt Monitoring ptica i staništa rijeke Drave, te upoznao studente sa dinamikom riječnih staništa i zabilježenim populacijama ptica na rijeci Dravi.

Kroz aktivnosti terenske nastave, provedeno je postavljanje fotozamki u svrhu istraživanja prisutnosti srednje velikih i velikih sisavaca (vidra, dabar, čagalj, jazavac, lisica, divlja svinja, jelen…), bilježenje prisutnosti vodozemaca metodom transekata i analize podataka, demonstracija hvatanja riba za potrebe ihtioloških istraživanja, demonstracija hvatanja i prstenovanja ptica za ornitološka istraživanja, osmatranje i bilježenje prisutnosti ptica i prepoznavanje znakova prisutnosti različitih vrsta sisavaca. (www.icv.hr, virovitica-nature.hr)

[g-gallery gid=”456769″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content