Učenici OŠ Eugena Kumičića Slatina izborili nastup na državnoj razini Modelarske lige

Modelarska liga je ekipno natjecanje učenika u području modelarstva/maketarstva koje Hrvatska zajednica tehničke kulture provodi u suradnji s Hrvatskim savezom pedagoga tehničke kulture, županijskim i gradskim zajednicama tehničke kulture, društvima pedagoga tehničke kulture i osnovnim školama.

Domaćin ovogodišnje Modelarske lige bila je Osnovna škola Eugena Kumičića iz Slatine. Organizator Lige je Hrvatska zajednica tehničke kulture (HZTK). Suorganizatori su Hrvatski savez pedagoga tehničke kulture i/ili društva pedagoga tehničke kulture i osnovne škole (ako su domaćini pojedinih natjecanja na županijskoj razini). Sudionici lige su učenici osnovnih škola, udruga ili posebnih odjela osnovnih škola od petog do osmog razreda i njihov mentor. Ekipa se sastoji od dva učenika koje na natjecanje dovodi jedan mentor. Na ovogodišnjem natjecanju sudjelovalo je 16 ekipa.

Prva tri mjesta u kategoriji osnovnih škola zauzele su sljedeće ekipe:
1. OŠ Eugena Kumičića, Slatina – Lucija Katalinić i Ivan Jokoš, mentor: Ivan Drokan
2. OŠ Mikleuš, Mikleuš – Matej Ljubac i Roberto Cingel, mentor: Marko Gajer
3. OŠ I. B. Mažuranić, Orahovica – Grga Maričić i Vlatko Rađenović, mentorica: Svjetlana Urbanek

Ekipa Osnovne škole Eugena Kumičića nastupit će na državnoj razini Modelarske lige koja će se održati od 25. do 27. svibnja 2018. u Kraljevici. U kategoriji posebnih odjela natjecali su se učenici OŠ Mikleuš (Domagoj Dundović i Marko Radaković, mentor: Marko Gajer) koji su se također uspjeli izboriti za nastup na državnoj razini. (ADF; ID)
[g-gallery gid=”455958″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content