Ured državne uprave VPŽ zaprimio 238 zahtjeva za priznavanjem statusa hrvatskih branitelja ili invalida Domovinskog rata

Zajednica udruga Hvidra Virovitičko-podravske županije i Ured državne uprave organizirali su u velikoj županijskoj vijećnici u Virovitici koordinacijski sastanak na temu provedbe Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji. Cilj sastanka bio je informirati hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji, uz institucije koje sudjeluju u provedbi navedenog zakona, kako povećati učinkovitost same provedbe Zakona na području županije.

MG 1156

Mato Bubaš, predsjednik Zajednica udruga Hvidra Virovitičko-podravske županije, kazao nam je kako braniteljsku populaciju najviše muče problemi oko stjecanja prava hrvatskih branitelja i invalida, mirovina, koje bi prema zakonu trebale biti 2.000 kuna, a još su uvijek puno niže zbog čega se očekuju velike promjene u mirovinskom sustavu.

Predstojnica Ureda državne uprave VPŽ Sanja Bošnjak naglasila je kako je od kada je na snagu stupio Zakon o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji, tj. od 14. prosinca 2017. godine njen Ured primio 238 zahtjeva za priznavanjem statusa hrvatskih branitelja ili invalida Domovinskog rata, koji se provode prema prioritetnim postupcima.

MG 1151

Sastanku je bio nazočan i pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić, koji je dao potporu Uredu državne uprave, koji je zadužen za provođenje Zakona.

-Ono što još muči braniteljsku populaciju je odlazak u prijevremenu mirovinu, sistematski pregledi, naknade za nezaposlene te još niz toga što je na ministarstvu da zajednički na zadovoljstvo svih riješi s Uredom državne uprave. (www.icv.hr, zc)

MG 1170 MG 1168 MG 1161 MG 1158

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content