ZAVRŠENA ISTRAGA Alkohol i neoprez kumovali nesreći koja se u subotu dogodila kod Orahovice

Policijska istraga pokazala je kako su alkohol i neoprezna vožnja uzroci prometne nesreće koja se u subotu dogodila na dionici ceste između Orahovice i Feričanaca. Vozač osobnog automobila (35) slatinskih registarskih oznaka se, upravljajući vozilom iza teretnog vozila, odlučio na pretjecanje u trenutku kada je vozač osobnog automobila (29) već bio u punoj fazi pretjecanja, pri čemu je došlo do udara bočnih strana vozila.

Uslijed udarca, osobni automobil s 29-godišnjim vozačem, sišao je na putnu bankinu i preko mosta poljskog puta sletio na travnatu površinu pri čemu je došlo do višestrukog prevrtanja vozila. Vozilo se zaustavilo okrenuto na krov, pri čemu je vozač zadobio lake ozlijede. Izvršenim alkotestiranjem utvrđeno je da su oba vozača upravljala vozilom pod utjecajem alkohola u koncentracijama većim od 1,00 g/kg.

Iako se brojnim preventivnim i represivnim aktivnostima policije pokušava ukazati na opasnost vožnje pod utjecajem alkohola ovakvi događaji nažalost nisu rijetkost, a prava je sreća da, obzirom na tijek i karakteristike ove prometne nesreće, posljedice nisu bile znatno teže.
U cilju smanjenja broja prometnih nesreća i smanjenja stradavanja sudionika u njima, pa samim time i povećanja sigurnosti u prometu na našim cestama ponovno se upozoravaju vozači da ne započinju s vožnjim pod utjecajem alkohola, a ovakvi nemili događaji barem posluže kao upozorenje drugim vozačima da ne sjedaju za upravljač vozila pod utjecajem alkohola.
(www.icv.hr, PU VPŽ)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content