Županijski vijećnici jednoglasno podržali osnivanje Tehnološko-inovacijskog centra

Županijski vijećnici jednoglasno su na izvanredno sazvanoj sjednici Skupštine podržali odluku o osnivanju Tehnološko-inovacijskog centra Virovitica koji je Županija prijavila Ministarstvu znanosti i obrazovanja na Javni poziv za dostavu bespovratnih sredstava „Ulaganje u organizacijsku reformu i infrastrukturu u sektoru istraživanja, razvoja inovacija“.

– Tehnološko-inovacijski centar Virovitica, projekt Virovitičko-podravske županije, imat će značajnu ulogu za jačanje poljoprivrednog i prehrambenog sektora na području naše županije, ali i šire – kazala je u obrazloženju prijedloga odluke Željka Vuković, v.d. ravnateljice Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije – VIDRA koja je napisala projekt.

Za realizaciju projekta zaslužni su tadašnji župan, danas ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, u vrijeme prijave ravnatelj VIDRA-e, a danas ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric i tadašnji pročelnik za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove, a današnji župan Igor Andrović.

Tehnološko-inovacijski centar Virovitica nalazit će se u krugu Visoke škole Virovitica, a kroz projekt vrijedan 17.571.604,21 kuna uložit će se sredstva u izgradnju infrastrukture te opremanje laboratorija koji će biti specijalizirani za određena područja poljoprivrede i prehrambene tehnologije. Za privremenog ravnatelja imenovan je Dario Ripli, inače privremeni pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove VPŽ.

Podršku osnivanju Tehnološko-inovacijskog centra, koji bi s radom trebao početi početkom srpnja ove godine, svojim dolaskom na sjednicu Županijske skupštine dao je i saborski zastupnik Tomislav Žagar.
(www.icv.hr, zc)

[g-gallery gid=”458785″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content