MUP I GRAD ULAŽU SREDSTVA U SIGURNIJI PUT DO “BRLIĆA” Otkrijte koje će ceste u budućnosti biti sporedne i gdje dolaze semafor i kružni tokovi

Grad Virovitica i Ministarstvo unutarnjih poslova putem Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa ulažu u sigurniji put do Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić. Riječ je o projektu vrijednom više od 5,5 milijuna kuna kojim će se urediti nogostupi, proširiti ili izgraditi ceste, izgraditi kružni tokovi…

– To je jedan od većih projekata koji provodimo, a koji ima za cilj bolju sigurnost svih sudionika u prometu, prvenstveno naše djece koja svaki dan dolaze ili putuju u školu – kaže gradonačelnik Ivica Kirin.

raskri

Projektna dokumentacija je gotova, sljedeći korak je odabir izvođača radova, nakon čega počinje konkretan posao. Na raskrižju kod Malog parka (spoj ulica S. Radića i T. Ujevića), koje je jedno od crnih točaka prometa u gradu, bit će postavljen semafor.

 

GLAVNE CESTE POSTAJU SPOREDNE

Na spoju ulica B. Berislavića, T. Ujevića i S. S. Kranjčevića, kod školskog igrališta, izgradit će se kružni tok. Cesta kojom su dosad đaci „presjekli“ put do škole, postat će nova, spojna cesta između ulica P. Berislavića i I. Gundulića.

IMG 20180613 074213 Medium

– Cijelo područje koje će biti obuhvaćeno ovim radovima je jako frekventno. Njime svakodnevno prolazi veliki broj ljudi i vozila pa vjerujemo da će ova investicija roditeljima donijeti olakšanje, a svim sudionicima u prometu bolje i sigurnije uvjete na cestama – kaže I. Kirin.

raskrižja1

U okviru projekta izgradit će se i dva nova kružna toka – na spoju Bečke i Ulice dr. Andrije Štampara te na ulazu u tzv. Kraševo naselje, odnosno na spoju ulica dr. A. Štampara, Đ. Basaričeka i V. Belobrka. – Cijeli taj potez, od raskrižja u Radićevoj ulici, Malog parka, pa sve do Kraševe, postat će glavna ulica.

Svi vozači morat će dobro pripaziti na tu trajnu regulaciju prometa kada radovi budu dovršeni i nova regulacija stupi na snagu. Sve su to zasad sporedne ulice, a u budućnosti će to postati glavni put do škole za cijeli jedan dio grada – zaključuje I. Kirin. Radovi bi trebali biti dovršeni početkom sljedeće godine. (www.icv.hr, mlo)

IMG 20180613 075808

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content