Obilježavanje javnozdravstvene akcije ”Živjeti zdravo” u subotu, 30. lipnja u Slatini

Dana 30. lipnja, u vremenskom periodu od 10:00 do 13:00 sati, na području grada Slatine održati će se dvije aktivnosti Nacionalnog programa ”Živjeti zdravo”, pod nazivom ”Hodanjem do zdravlja” i ”Volonteri u parku”.

Nositelji provedbe Nacionalnog programa su Ministarstvo zdravlja i Hrvatski zavod za javno zdravstvo, a provoditelji na području Virovitičko-podravske županije su: Zavodi za javno zdravstvo ”Sveti Rok” VPŽ kao glavni koordinator, te nevladine organizacije i udruge civilnog društva na području grada Slatine.

Iako je hodanje jedna od najpopularnijih aktivnosti, ono je ipak u padu. Analize ukazuju da sve manje djece pješači do škole, a slična je situacija i s odraslima, koji gotovo nikada ne idu pješice do svojih radnih mjesta. S ciljem održavanja dobrog zdravstvenog stanja, kao i razvoju pozitivnih navika naših sugrađana provodit ćemo aktivnost organiziranog i stručno vođenog hodanja kroz grad Slatinu, te aktivnosti u Parku 136. slatinske brigade namijenjene najmlađima.

Polazna i završna točka hodanja je Park 136. slatinske brigade, te će volonteri pod vodstvom Mirte Drokan sa skupinom građana hodati ulicama grada, dok će za najmlađe, pod vodstvom Marije Podboj, biti organizirane aktivnosti u parku.

Tim povodom, Zavod za javno zdravstvo VPŽ “Sveti Rok” poziva da podržite akciju i priključite se aktivnostima. (ADF; Zavod za javno zdravstvo VPŽ ”Sveti Rok”)

Nekoliko fotografija iz arhive 2016. godine (domovina.net):

Hodanjem do zdravlja 2016 267 Custom Hodanjem do zdravlja 2016 231 Custom Hodanjem do zdravlja 2016 137 Custom Hodanjem do zdravlja 2016 031 Custom

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content