Prijatelji s dvije strane rijeke Drave odigrali nogometnu utakmicu u Novoj Šarovki

Održavanje prijateljskih odnosa veterana Nogometnog kluba Standard iz Nove Šarovke i nogometaša iz susjedne Republike Mađarske, mjesta Martinci, nastavilo se i proteklog vikenda.

Tradicionalnu nogometnu utakmicu, u kojoj je rezultat bio manje bitan, odigrali su na nogometnom igralištu u Novoj Šarovki. Mnogobrojna publika uživala je u potezima starih majstora ovoga sporta, što govori i konačan ishod susreta 6:6. Goste iz Mađarske predvodio je Jozo Szolga, predstavnik hrvatske manjine u mađarskom Parlamentu, a dočekao ih je načelnik Općine Sopje Berislav Androš te njegov zamjenik Željko Janečić.

Kako to inače i biva, nakon naporne utakmice po teškim vremenskim uvjetima-vrućini, domaćini su se pobrinuli i počastili goste s kojima su se pordužili i razmijenili svoja sportska iskustva. Tijekom ovog ljeta odigrat će se i uzvratna utakmica u Martincima i na taj način nastaviti njegovati ova lijepa i dugogodišnja tradicija.

Uoči odigravanja utakmice veterani NK Standarda Nova Šarovka publici su pokazali pehar koji su osvojili kao pobjednici Županijske veteranske lige u sezoni 2017./2018. (ADF; Općina Sopje)