Prvo mjesto i prijelazni pehar za DVD Mali Gradac na 1. Kupu “Gračani”

Proteklog vikenda na malom vatrogasnom poligonu uređenom ispred kompletno obnovljenog Društvenog doma u središtu sela Stari Gradac, održan je I. KUP “Gračani” u organizaciji DVD Stari Gradac i suorganizaciji Općine Pitomača. Bilo je to dječje natjecanje vježbi s brentačama.

Domaćini DVD Stari Gradac, ovog su tjedna svečano obilježili svoju 90-tu obljetnicu humanitarnog djelovanja. Na svečanost i pobratimstvo pozvali su još pet DVD-a koji u svojem nazivu mjesta sadrže riječ Gradac. U međuvremenu su se dogovorili da će se svake godine sastajati na novoosnovanom KUP-u “Gračani” u kojem će se međusobno natjecati djeca od 6 do 12 godina. Dogovorili su da se sve nastavi tamo gdje je i počelo. Vatrogasci DVD Stari Gradac pozvali su svoje pobratime da dođu s ekipom djece vatrogasaca od 6 do 12 godina na natjecanje, na I. KUP pod nazivom “Gračani”, na koji se odazvalo 5 društava. Nažalost DVD Gradec Pokupsko je ovaj put bilo spriječeno. Natjecalo se 6 ekipa djece i postigli su sljedeće rezultate:

l KUP Graani 24 6 2018 049 Custom

Kategorija djeca 6 do 12 godina: 1. mjesto, pehar i prijelazni pehar osvojilo je DVD Mali Gradac, 2. mjesto i pehar DVD Stari Gradac, 3.mjesto i pehar Gradac Pleternica, 4. mjesto i pehar DVD “Metlika” Gradec iz Republike Slovenije, 5. mjesto i pehar Gradec Karlovac, 6. mjesto pripalo je drugoj ekipi domaćina DVD-u Stari Gradac. Svi natjecatelji primili su prigodne medalje.

l KUP Graani 24 6 2018 013 Custom

Nakon natjecanja svi su bili na zasluženom zajedničkom ručku, a dok su se odrasli družili i dogovarali o slijedećim akcijama, djeca su nastavila započete igre na obližnjem novouređenom dječjem igralištu i terenu za mali nogomet.

l KUP Graani 24 6 2018 005 Custom

Domaćini, predsjednik Josip Oberan, zapovjednik Mario Vrbaslija i domaći vatrogasci pobrinuli su se da natjecanje i druženje protekne u dobrom raspoloženju i dogovorili da se iduće godine svi nađu u Malom Gracu kod Gline. (pitomaca.hr, bm)

l KUP Graani 24 6 2018 069 Custom l KUP Graani 24 6 2018 036 Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content