Skijaški klub Slatina već započeo sa pripremama za novu snježnu sezonu

Članovi Skijaškog kluba Slatina već su započeli sa pripremama na slatinskom skijalištu Tominac kako bi snježnu 2018./2019. sezonu dočekali spremni.

Ovih dana članovi kluba započeli su s ravnanjem skijaške staze, radovima na uređenju i popravku skijaške kuće i popratnih prostora, uređenju okoliša, te, ono najbitnije, izradom nadstrešnice za ratrak, radni stroj gusjeničar za uređenje skijaške staze pod snijegom, kako ga prvi snijeg ne bi ”zatrpao”. Ratrak je nabavljen u veljači ove godine uz pomoć Grada Slatine, Zajednice športskih udruga grada Slatine i sponzora.

– Da, možda je malo čudno što smo već krenuli sa radovima na skijaškoj stazi i uređenju prostorija, kao i izradom nadstrešnice za ratrak, ali ako to sada ne napravimo, prije nego većina nas ode na godišnje odmore, nećemo imati dovoljno vremena da sve privedemo u red onako kako bi mi htjeli, te prvi snijeg dočekamo spremni. Nadstrešnicu za ratrak gradimo iz razloga što ako ga snijeg pokrije nećemo s njime moći pravovremeno raditi. Sve potrebno za izradu nadstrešnice nabavili smo putem donacija i financijskim sredstvima članova našeg kluba, a radove provodimo sami – objašnjavaju članovi Skijaškog kluba Slatina. (www.icv.hr, ADF; foto: DJ)