FOTO 22. memorijal ”Ivica Filković i Perica Sabo”: Nogometno igralište NK Kozice nosit će ime poginulih hrvatskih branitelja Ivice i Perice

Polaganjem vijenaca na grobove poginulih branitelja Ivice Filkovića i Perice Sabo na kozičkom groblju, te svetom misom u Kozicama 19. srpnja započeo je 22. memorijal ”Ivica Filković i Perica Sabo”.

Obilježavanje spomena na pogibiju kozičkih branitelja u Domovinskom ratu nastavljeno je danas, 21. srpnja, odavanjem počasti paljenjem i polaganjem lampiona kod spomen ploče u središtu Kozica, nakon čega su se svi nazočni, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja Slatine i Virovitičko-podravske županije, zaputili na kozičko nogometno igralište gdje je otkrivena ploča s imenima Ivice Filkovića i Perice Sabe, kako će se od sada zvati igralište NK Kozice. Tom prigodom nazočnima su se obratili predsjednik Udruge HVIDR-a Slatina i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje grada Slatine Ilija Nikolić, predsjednik MO Kozice Dario Medved, predsjednik ZUiČ HVIDR-a VPŽ i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje Virovitičko-podravske županije Mato Bubaš, predsjednik Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije Miran Janečić, te pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić.

Poslije otkrivanja ploče, pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić otvorio je igre hrvatskih branitelja na kojima se natjecalo u pikadu, visećoj kuglani i streljaštvu zračnom puškom. Paralelno sa igrama hrvatskih branitelja održana je Memorijalna utrka Slatina-Kozice koju su predvodili članovi Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije ”Glasnici istine”.

Po završetku igara i dolaska trkača na nogometno igralište ”Ivica Filković i Perica Sabo”, sudionicima utrke určene su zahvalnice za sudjelovanje od strane predsjednika MO Kozice Daria Medveda i predsjednika NK Kozice Damira Parca. Najuspješnijim braniteljima u disciplinama u kojima su se natjecali, medalje za pojedinačne i ekipne uspjehe, uručili su predsjednik ZUiČ HVIDR-a VPŽ Mato Bubaš, predsjednik Županijske skupštine VPŽ Miran Janečić i pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić, a na uspjehu im je čestitao pročelnik u Uredu slatinskog gradonačelnika Marin Kokorić.

REZULTATI

Pikado pojedinačno:
1. Stjepan Trevizan
2. Ivo Sekić
3. Franjo Pajtl

Viseća kuglana ekipno:
1. ZUiČ HVIDR-a VPŽ
2. UHDDR TO Sladojevci
3. Hrvatski branitelji Kozice

Viseća kuglana pojedinačno:
1. Damir Lacković
2. Zvonko Podboj
3. Drago Sabljak

Streljaštvo zračnom puškom ekipno:
1. PHR Virovitica
2. ZUiČ HVIDR.a VPŽ
3. HVIDR-a Slatina

Streljaštvo zračnom puškom pojedinačno:
1. Stjepan Krahulec
2. Velimir Petrović
3. Ilija Nikolić

22. memorijal ”Ivica Filković i Perica Sabo” nastavlja se u nedjelju, 22. srpnja, kada će na nogometnom igralištu ”Ivica Filković i Perica Sabo” biti održan Memorijalni nogometni turnir na kojem će nastupiti NK Kozice, NK Slatina, NK Mladost Miljevci i NK Slavonija Sladojevci. (www.icv.hr,df,foto:D.Fišli)

[g-gallery gid=”469699″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content