Glasnici istine istrčali još jednu memorijalnu utrku

U povodu Dana hrvatskih branitelja općine Sunja 27. srpnja organizirana je memorijalna utrka ”Crtom bojišnice” od Bobovca do Sunje u duljini od 18 kilometara. Ova nekada natjecateljska memorijalna utrka ugašena je prije 12 godina, a ove godine uz pomoć Općine Sunja i Udruge dragovoljaca Domovinskog rata ponovno je pokrenuta od strane Udruge maratonaca Sisačko-moslavačke županije “Heroji ne umiri”, Udruge ”Nexe team” Našice, te Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine”.

FB IMG 1532767002809

”Glasnici” su utrku trčali u sastavu: Pavo Tutenov, Goran Draksler, Zlatko Milošević, Robert Knapić ,Mario kovač i Duško Štrbac. Među tridesetak trkača sudjelovao je i Virovitičanin sunjskih korijena Tomislav Kolec, koji je cijelu stazu prehodao brzim hodom.

FB IMG 1532766738619

Sunju su u Domovinskom ratu prozvali “mali Vukovar” što dovoljno govori o ratnim stradavanjima.
Sunja, iako u stalnom neprijateljskom okruženu sa tri strane i rijekom Savom iza leđa, nikada nije u Domovinskom ratu osvojena.

FB IMG 1532767210452

– Ne smijemo i nećemo dozvoliti da se zaboravi herojstvo branitelja Sunje, kao i svi poginuli u njenoj obrani – poruka je upućena od strane sudionika utrke. (www.icv.hr, ADF; Glasnici istine)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content