GRADINA: Vjernici se pomolili zaštitniku sv. Iliji

Danas (petak), Gradina slavi blagdan sv. Ilije Proroka, svog zaštitnika. Svetac je to koji i danas mnogima može biti uzor i putokaz kako se boriti za očuvanje vjere i istinskih vrijednosti, a posebno u saznanju da Bog pokazuje svoju moć kada On hoće i na način na koji hoće, poruka je vjernicima na svetoj misi koju je u župnoj crkvi predvodio msgr. Vladimir Škrinjarić, župnik crkve Blažene Djevice Marije iz Podravske Moslavine. Inače, mons. Vladimir Škrinjarić rođen je 1951. godine u Gradini, a za svećenika ga je zaredio nadbiskup Franjo Kuharić 1977. godine. Papa Ivan Pavao II. 2000. godine imenovao ga je među svoje kapelane (monsinjore).

U poslijepodnevnim satima, danas će se s početkom u 18 sati na nogometnom igralištu odigrati utakmica između nogometaša Gradine i Grubišnog Polja, a Dan općine svojim dolaskom uveličat će i maratonci Glasa istine, koji će trčati od Virovitice do Gradine.

Sutra, u subotu, kod škole u Gradini s početkom u 21 sat u okviru proslave Dana općine koncert će održati popularna splitska pjevačica Lidija Bačić. Dan kasnije, u nedjelju 22. srpnja, s početkom u 12 sati u Rušanima će se održati Street race, utrke automobila na 402 metra. (www.icv.hr, zc)

[g-gallery gid=”469606″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content