INTERVJU S MARIJETOM VIDAK, JEDNOM OD NAJBOLJIH HRVATSKIH RUKOMETAŠICA: Radujem se izazovu i igri za Gloriu Buzau

Virovitičanka Marijeta Vidak u rukometu je od malih nogu. Prve korake napravila je u virovitičkom Tvinu, gdje je bila nositelj igre u svom godištu. Prije deset godina, kada je počela igrati za seniorsku ekipu, prešla je u najbolji hrvatski ženski rukometni klub, Podravku Vegetu. S Marijetom smo porazgovarali neposredno pred odlazak u Rumunjsku, gdje će igrati iduće sezone.

Za koji klub ćeš igrati u Rumunjskoj?

Odlazim u novi rumunjski prvoligaški sastav, Gloriu Buzau. Trenutno nemam baš puno informacija o sredini u koju dolazim. Znam da su se prošle godine prošetali kroz drugu ligu i da su imali sve pobjede. Sada se ekipa promijenila, došlo je dosta novih igračica poput mene, ali veselim se novom izazovu u mojoj karijeri. Nadam se da ćemo ostvariti dobar rezultat.

Kako gledaš na svoju dosadašnju igračku karijeru?

Zadovoljna sam. Nakon Tvina, Podravci sam se pridružila sa 16 godina. Tada sam još živjela u Virovitici, a tata me je svaki dan vozio na treninge u Koprivnicu. Zbog toga je slijedila logična odluka o preseljenju u Koprivnicu, gdje sam završila gimnaziju. Završetkom kadetskog uzrasta priključena sam prvoj ekipi gdje sam dugo morala čekati na svoje minute. To je bio najteži period u dosadašnjoj karijeri, no morala sam biti strpljiva. Trud i rad su se isplatili. Ukazanu priliku sam iskoristila i dobila povjerenje trenera. Zadnje tri godine sam bila prva lijeva vanjska igračica Podravke i mislim da sam u tom periodu skupila dosta iskustva i zbog toga se odlučila na odlazak u inozemstvo.

Jesi li u karijeri imala problema s ozljedama?

Srećom, ozljede me zaobilaze, dogodilo se par lakših, ali ništa što bi me udaljilo s terena duže od mjesec dana.

Jedna si od ključnih igračica seniorske reprezentacije koja se izborila za nastup na Europskom prvenstvu u Francuskoj. Kakve rezultate očekuješ na prvenstvu?

U reprezentaciji sam od mlađih kadetkinja, kadetkinja, preko juniorki pa, evo, sada i u seniorskoj. Prije mjesec dana plasirale smo se na Europsko prvenstvo u Francuskoj, koje će se održati u prosincu ove godine. Pred nama je novi izazov, jer smo dosta pomlađena ekipa, ali vjerujem da ćemo dati sve od sebe kako bi ostvarili što bolji rezultat. Uvijek je posebna čast nositi dres reprezentacije.

Osim sportu, posvetila si se i studiranju. Što studiraš?

Uz rukometnu karijeru nisam zapostavila obrazovanje, ide malo sporije, ali ide. Studentica sam Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Ovih godinu dana, dok ću igrati u Rumunjskoj, malo ću pauzirati, ali naravno da je završetak fakulteta cilj kojem težim isto koliko i rukometnoj karijeri. (www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content