Potpisan ugovor za Izgradnju športsko-rekreacijskog centra, pristupne ceste i uređenje okoliša Kurije Janković u Kapela Dvoru

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović, direktor Domogradnje Siniša Gregorić i direktor projektanskog ureda King art studio Ivan Kršić u Hotelu Kurija Janković u Kapela Dvoru, potpisali su ugovor za Izgradnju športsko-rekreacijskog centra, pristupne ceste, uređenje okoliša Kurije Janković u Kapela Dvoru u ukupnoj vrijednosti 7.752.536 kuna, 6.700.036 za izgradnju športsko rekreacijskog centra te 1.052.500 za pristupnu cestu i parkiralište.

Ugovor je potpisan u sklopu EU projekta EV 13 GAP „Filling the gap – completion of the cross-border section od EuroVelo 13 between Dravatamasi and Virovitica“. Radi se o projektu čija je vrijednost 1.982.494 eura. Započeo je s provedbom u studenom 2017. godine. Projekt je nastavak projekta „Drava4Enjoy“ kojim je započeta izgradnja biciklističke infrastrukture u Virovitičko-podravskoj županiji te stvaranje imidža cikloturističke destinacije.

IMG 3172 Medium

– Ovim projektom izgradit će se Športsko rekreacijski centar koji će kao takav biti jedini u Slavoniji – napomenuo je župan Igor Andrović te dodao. – Danas Kurija Janković ima preko 300 noćenja mjesečno i veliki je plus velikom razvitku turizma kako Općine Lukač tako i cijele Virovitičko-podravske županije. Ovim novim projektom također će biti uređene pristupne ceste i okoliš, a rekonstrukcijom postojeće zgrade nastati će wellness centar i vinski bar što ulazi u program dodatnih sadržaja koji su prijeko potrebni. Osim toga izgraditi će se i nova zgrada u kojoj će se nalaziti spremište za bicikle, budući da je i ova cijela priča krenula upravo kroz cikloturizam – rekao je župan Igor Andrović.

kurija jankobvic

Zadovoljstvo ovim projektom istakao je tom prigodom načelnik Općine Lukač Đuro Bukvić koji je napomenuo da se tu radi o jednom od povijesnih događaja za Općinu Lukač.
-Već sada je općina Lukač prepoznata na turističkoj karti Hrvatske, a ovaj projekt će zasigurno tom pridonijeti. Siguran sam da ćemo i dalje maksimalno koristiti sve kapacitete Kurije Janković, kako noćenja, tako i kapacitete bogatih pripadajućih sadržaja – rekao je načelnik Općine Lukač Đuro Bukvić. (www.icv.hr, bs)

IMG 3196 Medium

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content