PREDIVAN POGLED S OBRONAKA MILANOVCA Za lijepog vremena vidi se i mađarski grad Barcs

Virovitičko prigradsko naselje Milanovac ima jedan od najljepših vidikovaca s Bilogore, osim predivnog pogleda na grad Viroviticu i milanovačke vinograde, moguće je vidjeti i mađarski grad Barcs.

Predivan pogled s vidikovca nije jedino što Milanovac nudi. U virovitičkom vinogorju 1757. godine, na području današnjeg Milanovca sagrađena je kapela Presvetog Trojstva. Kapelica je izgrađena kao zavjetna kapela grada Virovitice. Kapelica je prvotno bila drvena da bi 1782. godine bila popločena ciglom, a 1962. godine dobila današnji izgled. Stoji zapisano da su već u 18. st. Virovitičani u procesijama obilazili ovu kapelu u nedjelju Presvetog Trojstva. Kapelica je u proteklih godinu dana temeljito obnovljena i uređena.

MG 7650 Custom

U Milanovcu postoji i Župa blaženog Alojzija Stepinca pokraj koje se nalazi spomen-obilježje u čast poginulim hrvatskim braniteljima. U neposrednoj blizini Župe nalazi se Područna škola.

milanovac1 Custom

Ime Milanovac kao gradsko izletište prvi puta se spominje u 19. st. U čast dolaska župana Virovitičke županije J. J. Strossmayera, 1862. godine u Milanovcu je izgrađen obelisk čija se kopija i danas nalazi ispred mjesnog doma.

MG 0751 Custom

1978. godine radom je započeo i nogometni klub “Sokol” koji se danas natječe u 2. županijskoj nogometnoj ligi zapad.

DSC08503 2 710x375 Custom

1967. godine svoje temelje dobio je i hotel “Šulentić” na lokaciji koja omogućava svojim gostima pristup bogatim lovištima i ribolovnim aktivnostima, te rekreaciju na teniskim terenima koji su u sklopu samog hotela, ali i nogometnom igralištu u neposrednoj blizini.

U sklopu nogometnog igrališta nalazi se i dječje igralište.

IMG 0822 Custom

Milanovac je idealno mjesto za izlet vikendom jer nudi mirnoću i predivne prizore iz prirode a savršeno je i za pripreme sportskih ekipa.

(www.icv.hr, ts, virovitica.hr, foto: T. Szabo, M. Rođak, virovitica.hr, virovitica.info)

[g-gallery gid=”470390″]

 

 

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content