SLATINA Održana edukacija nastavnika za eksperimentalni kurikulum Škola za život

Srednju školu Marka Marulića Slatina posjetile su Irena Pavlović i Darija Dasović Rakijašić, članice Mentorske radne skupine Ministarstva znanosti i obrazovanja. U slatinskoj školi, jedinoj srednjoj školi u županiji izabranoj za provedbu eksperimentalnog kurikuluma Škola za život održale su dvosatnu edukaciju i savjetovanje upravo na temu spomenutog kurikuluma.

Gošće je pozdravio ravnatelj škole Darko Špoljarić poželjevši im dobrodošlicu, kako u svoje, tako i u ime virovitičko-podravskog župana Igora Androvića i županijske pročelnice Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vesne Šerepac, koji su se ispričali na izostanku zbog drugih obaveza.

Edukaciji je prisustvovalo 35 nastavnika i stručnih suradnika prijavljenih za provođenje ovog za hrvatsko školstvo potpuno novog programa koji je u eksperimentalnoj fazi.

U sklopu eksperimentalnog kurikuluma svi učenici koji budu upisali prvi razred u Srednjoj školi Marka Marulića Slatina dobit će besplatne udžbenike i tablete, a škola će biti opremljena suvremenim nastavnim sredstvima i pomagalima u vrijednosti 200.000 kuna koji će omogućiti modernu nastavu i pripremiti učenike za izazove na tržištu rada.

Gošće su se za trajanja edukacije osvrnule na dosadašnje aktivnosti vezane uz provođenje kurikuluma, ali i ponudile neke od smjernica vezane za njegovo provođenje. Odgovarale su i na brojna pitanja sudionika edukacije. (www.icv.hr, adf, dš)

[g-gallery gid=”467086″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content