U Bukviku održan 5. Memorijalni boćarski turnir ”Omer Šilović-Ivica Takač”

U organizaciji udruge HVIDR-a Orahovica, a pod pokroviteljstvom Općine Čačinci, u Bukviku je održan 5. Memorijalni boćarski turnir ”Omer Šilović-Ivica Takač” u čast poginulim hrvatskim braniteljima iz ovoga mjesta.

U uvodu nazočnima se na svečanom turniru obratio predsjednik HVIDR-e Orahovica Stjepan Varaždinac:

-Ponosan sam što je naša udruga i ove godine organizator ovog Memorijala u čast našim prijateljima i suborcima. Ovo je najmanje što možemo učiniti za njih, jer na takav način njihova se žrtva nikada neće zaboraviti. Hvala svim sudionicima i Općini Čačinci na pokroviteljstvu. – rekao je Varaždinac, a potom je turnir otvorio načelnik Općine Čačinci Mirko Mališ:

-Bukvik je malo, ponosno slavonsko mjesto koje je na svojih manje od 200 stanovnika dalo tri žrtve u Domovinskom ratu, uz Omera Šilovića i Ivicu Takača iz ovog mjesta svoje korijene vuče i Franjo Jusup. Presretan sam što ne zaboravljamo naše junake, što smo ovdje u velikom broju i to govori puno. Zahvalan sam orahovačkoj HVIDR-i što organizira ovakve događaje i hvala domaćinu turnira Boćarskom klubu ”Dalmatinac” Bukvik na sjajnoj pripremi i odličnim uvjetima za memorijal. Siguran sam da će ovaj turnir još dugi niz godina biti organiziran kao čuvar uspomene na naše poginule heroje. – rekao je Mališ.

Na natajecanju je sudjelovalo deset ekipa od Našica do Virovitice, a na kraju je pobjedu odnijela ekipa HVIDR-e Slatina, drugo mjesto pripalo je HVIDR-i Orahovica, a treće UHBDDR-u Duga Međa.

Memorijal je ujedno poslužio i kao pojedinačne kvalifikacije boćara za reprezentaciju Županije za državni ŠNIDOR, a s najboljim rezultatima kvalificirali su se kao prvi Drago Sabljak iz Slatine, kao drugi Damir Jusup iz Orahovice, treći Alan Šikić također Orahovica te četvrti Antun Ašpan iz Slatine.

(www.icv.hr, vg)