U Bukviku održan 5. Memorijalni boćarski turnir ”Omer Šilović-Ivica Takač”

U organizaciji udruge HVIDR-a Orahovica, a pod pokroviteljstvom Općine Čačinci, u Bukviku je održan 5. Memorijalni boćarski turnir ”Omer Šilović-Ivica Takač” u čast poginulim hrvatskim braniteljima iz ovoga mjesta.

U uvodu nazočnima se na svečanom turniru obratio predsjednik HVIDR-e Orahovica Stjepan Varaždinac:

-Ponosan sam što je naša udruga i ove godine organizator ovog Memorijala u čast našim prijateljima i suborcima. Ovo je najmanje što možemo učiniti za njih, jer na takav način njihova se žrtva nikada neće zaboraviti. Hvala svim sudionicima i Općini Čačinci na pokroviteljstvu. – rekao je Varaždinac, a potom je turnir otvorio načelnik Općine Čačinci Mirko Mališ:

1607memorijalbocanje 5 Custom

-Bukvik je malo, ponosno slavonsko mjesto koje je na svojih manje od 200 stanovnika dalo tri žrtve u Domovinskom ratu, uz Omera Šilovića i Ivicu Takača iz ovog mjesta svoje korijene vuče i Franjo Jusup. Presretan sam što ne zaboravljamo naše junake, što smo ovdje u velikom broju i to govori puno. Zahvalan sam orahovačkoj HVIDR-i što organizira ovakve događaje i hvala domaćinu turnira Boćarskom klubu ”Dalmatinac” Bukvik na sjajnoj pripremi i odličnim uvjetima za memorijal. Siguran sam da će ovaj turnir još dugi niz godina biti organiziran kao čuvar uspomene na naše poginule heroje. – rekao je Mališ.

1607memorijalbocanje 2 Custom

Na natajecanju je sudjelovalo deset ekipa od Našica do Virovitice, a na kraju je pobjedu odnijela ekipa HVIDR-e Slatina, drugo mjesto pripalo je HVIDR-i Orahovica, a treće UHBDDR-u Duga Međa.

1607memorijalbocanje 4 Custom

Memorijal je ujedno poslužio i kao pojedinačne kvalifikacije boćara za reprezentaciju Županije za državni ŠNIDOR, a s najboljim rezultatima kvalificirali su se kao prvi Drago Sabljak iz Slatine, kao drugi Damir Jusup iz Orahovice, treći Alan Šikić također Orahovica te četvrti Antun Ašpan iz Slatine.

(www.icv.hr, vg)

1607memorijalbocanje 1 Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content