„ŽENSKA PERSPEKTIVA“ Besplatnim radionicama jačaju žensko poduzetništvo

Udruga za razvoj poduzetništva „Perspektiva“ pokrenula je regionalni projekt „Ženska perspektiva“ kako bi poduzetnicama iz nerazvijenih područja Hrvatske pomogla u razvoju i jačanju njihovih poduzetničkih aktivnosti.

Kako bi žene iz prve ruke mogle saznati što ovaj projekt može učiniti za njihov daljnji napredak i prosperitet, danas (srijeda) su imale priliku saznati na besplatnoj motivacijskoj radionici u zgradi Virovitičko-podravske županije.

Tomislav Lneniček, inicijator projekta, naglasio je pritom da u nerazvijenim područjima Hrvatske postoji velik interes i potencijal žena za pokretanjem poduzetničkih aktivnosti. No nedostatak inicijalnog kapitala stvara prepreku u njihovom ostvarenju, istaknuo ježene1.

-Putem ovog projekta želimo iskoristiti njihov poduzetnički potencijal te im pomoći da iz proizvođača za vlastite potrebe izrastu u komercijalne proizvođače, usvoje tržišna razmišljanja, poduzetničke i socijalne vještine za uspješno poslovanje te postignu uvjete za korištenje mjera iz Programa ruralnog razvoja – istakno je Tomislav Lneniček.

žene3

Besplatne radionice organiziraju se za žene poduzetnice koje se bave poljoprivrednom proizvodnjom, agroturizmom, izradom rukotvorina te tradicionalnih suvenira.

-Na javni poziv koji je još uvijek otvoren mogu se javiti poduzetnice iz sedam najnerazvijenijih županija u Hrvatskoj – Virovitičko-podravske, Brodsko-posavske, Vukovarsko-srijemske, Bjelovarsko-bilogorske, Požeško-slavonske, Sisačko-moslavačke i Osječko-baranjske županije.

žene2

Nakon završetka radionica odabrat ćemo 50 poduzetnica kojima ćemo omogućiti daljnje edukacijske radionice te studijsko putovanje u Istru i rad s uspješnim udruženim istarskim poduzetnicama, mentorski rad stručnijih savjetnika te u konačnici promociju njihovih proizvoda na novoj web prodajnoj stranici. Bit će to lakši put do kupaca njihovih proizvoda ne samo u Hrvatskoj već i izvan granica – kazala je Dragica Karajić, voditeljica projekta „Ženska perspektiva“.

(www.icv.hr, zc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content