1.ŽNL: Bušetina na krilima Janka Brlasa odnijela 3 boda iz Čađavice

Na nogometnom igralištu u Čađavici domaća Mladost 1930. ugostila je nogometaše Bušetine. Na vrlo teškom gostujućem terenu, protiv izrazito borbenog i agresivnog domaćina Bušetina je odnijela tri boda.

Gosti su od prve minute pokazali veću inicijativu, imali veći posjed lopte i već u prvim minutama prijetili domaćinu. Iz slobodnog udarca, 20-ak metara iskosa od gola Janko Brlas reagira velemajstorski i zabija u same rašlje za 0:1. Na krilima prvog eurogola gosti postižu i drugi zgoditak nakon odlične akcije i još bolje realizacije gostujućeg golgetera Janka. Na poluvrijeme se odlazi s dva zgoditka prednosti gostujuće momčadi.

Drugo poluvrijeme domaćin pokušava dugim loptama i preskakanjem igre doći do pogotka. To i postižu u 54. minuti lijepim pogotkom Antonia Martinčevića i smanjuju rezultat na 1:2. Aktivan rezultat donosi blagu nervozu u obje ekipe. Svoj treći zgoditak gostujuća momčad postiže u 58. minuti, kada domaći igrač ruši Janka u kaznenom prostoru. Sudac odmah pokazuje na bijelu točku, domaćini vrlo žustro reagiraju na sudačku odluku. Janko stavlja loptu na bijelu točku i zabija svoj treći pogodak.

Gosti su u nastavku i dalje napadali, imali su niz izglednih situacija. U 62. minuti Čoklo izvodi korner, a na drugoj stativi potpuno sam loptu dočekuje Janko koji zabija za 1:4.

-Domaćinska ekipa dugo je odolijevala, međutim naša je kvaliteta došla do izražaja, što se i vidi krajnjim rezultatom utakmice – rekao je trener NK Bušetine 1947., Željko Janeš.

U ovoj vrlo borbenoj utakmici podijeljena su četiri žuta kartona zbog nesportskog ponašanja i kršenja pravila. Igrač NK Mladost 1930. dobio je crveni karton zbog vrijeđanja sudaca.

-Protivnik je zasluženo pobijedio, ponovilo nam se ono što nam se dešavala i u prošlom prvenstvu gdje smo domaće utakmice jako teško dobivali. Idemo dalje, drugo kolo je tek ima još dosta do kraja. Treba vremena da se kao ekipa uigramo i nadam se da će u budućnosti biti puno bolje – rekao je trener NK Mladosti 1930., Berislav Martinčević.

Rezultat:
NK Mladost 1930. – NK Bušetina 1947. 1:4
Igrač utakmice: Janko Brlas
(www.icv.hr, tekst i foto: I. Popović)

[g-gallery gid=”476044″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content