1. ŽNL: S minimalnim pobjedama Lukač 05 i Rezovac došli na vrh

Odigrane su prve dvije utakmice drugog kola prve županijske nogometne lige.

Graničar je u Okrugljači odigrao drugu uzastopnu domaću utakmicu. Gostovala je jaka momčad Rezovca. Gledalište je bilo dobro popunjeno. U prvom dijelu gosti iz Rezovca su imali loptu više u nogama, ali su domaći igrači stvorili izglednije prilike za zgoditak: Marijo Balogović je pogodio vratnicu, dok najubojitiji domaći strijelac Karlo Petrinić nije uspio svladati Krešimira Tomljanovića.

Nakon odmora domaći igrači su imali više od igre. Prilike su se redale kao na tekućoj traci. Rezervni vratar Rezovca Marko Dopler, koji je ušao u drugom dijelu, imao je pune ruke posla, ali ga domaći napadači, zahvaljujući svojoj nonšalanciji nisu uspjeli svladati.

Kada je većina prisutnih vjerovala da će susret završiti bez zgoditaka, Aleksandar Matijašević je iskoristio lijepi ubačaj Vanje Dežmarića i postigao pobjedonosni gol za goste. Domaći navijači burno su reagirali na gol smatrajući da se strijelac nalazio u nedozvoljenoj poziciji.

-Sretno smo došli do tri boda. Domaći igrači su u drugom dijelu imali više od igre, ali tu svoju premoć nisu uspjeli materijalizirati. Mi smo svoju priliku pretvorili u pobjedonosni zgoditak – rekao je trener Rezovca Zlatko Vuković.

Rezultat utakmice:
NK Graničar Okrugljača – NK Rezovac 0:1

Igrač utakmice: Toni Kovačić

Gostovanje Sloge iz Zdenaca u Lukaču je privuklo oko sto pedeset gledatelja, koji su vidjeli zanimljivu utakmicu. U prvom dijelu obje momčadi su imale nekoliko lijepih prilika za gol, koje su vratari Antun Ponikvar kod Lukača 05 i Valentino Virag u redovima Sloge uspješno obranili. Rastrčani gosti zadavali su dosta posla domaćoj obrani, koja uspješno odolijevala njihovim akcijama. U 52. minuti domaći napadač Mateo Rajnović iskoristio je trenutak nepažnje gostujuće obrane i postigao efektan zgoditak. Nakon toga dvojac na domaćoj klupi Miroslav Čor i Andreas Černeli prepušta inicijativu gostima orijentiravši se na opasne kontra napade. U nekoliko navrata domaći igrači su bili u izglednim prilikama ali nisu uspjeli pogoditi mrežu. Najbliže zgoditku bio je Josip Šoštar. Svladao je gostujuće vratara, ali je pogodio stativu. Do kraja utakmice igrači Sloge su pokušavali izjednačiti rezultat, ali je domaća obrane uspješno neutralizirala njihove akcije.

-Odigrali smo slabu utakmicu, gotovo bez sredine terena. Naši vezni igrači kao da nisu bili na igralištu. Imali smo nekoliko prilika, koje nismo realizirali, nakon čega smo primili zgoditak i izgubili.

Vidi se da smo fizički nespremni jer smo u obje dosadašnje utakmice pali u drugom dijelu. Mi smo novaci u ligi i nakon dva uvodna gostovanja slijedi domaći susret s Mladosti 1930. iz Čađavice, koju bi trebali dobiti. Imamo dosta vremena za konsolidaciju, nakon čega ćemo pokazati svoju kvalitetu – rekao je gostujući trener Zoran Mandić.

-Zadovoljan sam s utakmicom, dobili smo jednu od bolji momčadi u ligi. Upisali smo prvu domaću pobjedu. Čestitam svojim dečkima, a protivniku želim puno uspjeha u nastavku natjecanja. U idućem kolu gostujemo u Rezovcu. Putujemo bez opterećenja. Očekujem dobru utakmicu dvije momčadi koje su do sada osvojile maksimalan broj bodova – sretan je bio domaći trener Miroslav Čor.

Rezultat utakmice:
NK Lukač 05 – NK Sloga Zdenci 1:0

Igrač utakmice: Antun Ponikvar

Ostale utakmice igraju se u nedjelju, 26. kolovoza u 17,30 sati: Mladost 1930. Čađavica – Bušetina 1947., Mladost Čačinci – Suhopolje, Slavonija Sladojevci – Podravac Sopje, Voćin – Mikleuš i Dinamo Četekovac – Bratstvo Gornje Bazje.

(www.icv.hr, tekst i foto: M.Šolc)

[g-gallery gid=”475919″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content