BLAGDAN UZNESENJA BLAŽENE DJEVICE MARIJE Više od tisuću vjernika na hodočašću u Voćinu

Više od tisuću vjernika iz svih krajeva Požeške biskupije hodočastilo je na blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije u Voćin, među kojima najviše obitelji s brojnom djecom, a ove godine je na hodočašću nazočio i pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić.

Svečano euharistijsko slavlje u župnoj crkvi Pohoda Blažene Djevice Marije predvodio je požeški biskup msgr. Antun Škvorčević.

– Na Veliku Gospu u središtu naše pozornosti je žena opredijeljena za život i to je svojevrsni primjer i nadahnuće našim obiteljima s brojnom djecom kako uz pomoć Božju stajati na strani života kao što je stajala Marija – pojasnio je biskup Škvorčević.

– Naši vjernici u Voćinu i Đulovcu najvećim dijelom su s Kosova, i oni su imali tradiciju hodočašća u svoje letničko svetište. Svoju vjerničku potrebu da hodočaste oni ostvaruju ovdje, u našem voćinskom svetištu. Te obitelji većinom su tako opredijeljene za život da neke imaju sedmero, osmero, pa i više djece. Ovo je prigoda da se takvim obiteljima baš ovdje, u Voćinu, iskaže poštovanje i zahvalnost za njihovo služenje životu – rekao je biskup Škvorčević.

Na kraju misnog slavlja svi vjernici, ministranti i svećenici u procesiji sa slikom Gospe Voćinske prošli su središtem Voćina, a nakon podnevnog odmora i osvježenja hodočasnika održan je prigodni program za obitelji s brojnom djecom u voćinskom Hrvatskom domu.

(www.icv.hr, adf)