FOTO – 1. ŽNL: Suhopolje uvjerljivo na domaćem terenu, Lukač 05 odnio tri boda iz Okrugljače

Odigrane su prve dvije utakmice prvog kola nove sezone prve županijske nogometne lige.
Trostruki uzastopni prvaci, nogometaši Suhopolja na svom su terenu igrali sa Slavonijom iz Sladojevaca. Gosti su se zatvorili pokušavajući što duže ne primiti zgoditak. Prvi dio domaći nogometaši su se dosta patili pokušavajući naći put do gostujuće mreže. Navijači su bili nezadovoljni neefikasnošću domaćih igrača.

U pretposljednjoj minuti prvoj dijela Nikola Menegati lijepo je iskoristio jedan ubačaj i doveo domaću momčad u prednosti 1:0. U nastavku je bilo puno lakše. Vrlo brzo nakon povratka na teren Ivan Ibriks je udvostručio prednost na 2:0. Do kraja utakmice mladi Marino Grizelj je postigao još dva zgoditka. Efikasna pobjeda Suhopolja 4:0.

Mario Tolo, trener Suhopolja:

-Zadovoljan sam s tri osvojena boda. Teško nam je bilo probiti gostujući bunker. Nakon prvog gola igrali smo puno bolje – kratko je prokomentirao M. Tolo.

IMG 8122 Custom

Igrač utakmice: Marino Grizelj.

Početkom lipnja u posljednjem prošlosezonskom kolu u Okrugljači su se sastali domaći Graničar i Lukač 05. Domaći su pobijedili 3:1. U prvom ovosezonskom kolu sastali su se isti protivnici. Lokalni derbi privukao je dvjestotinjak gledatelja koji su burno reagirali na poteze svojih igrača, ali i svaku sudačku odluku koja im se nije sviđala. Bilo je izglednih prilika, ali je prvi dio završio bez zgoditaka 0:0.

IMG 8130 Custom

U nastavku slijedi niz uzbuđenja. U 52. minuti domaći igrač Mateo Fučkar dobio je crveni karton zbog udaranja protivničkog igrača. Nekoliko minuta kasnije, s igračem manje, domaći igrači su poveli lijepim udarcem Marija Balogovića. Gosti su se morali otvoriti što je ubrzo rezultiralo poravnanjem. Domaći igrač Dario Čančar napravio je prekršaj u kaznenom prostoru, a sudac Dinko Cafuta bez razmišljanja pokazuje na bijelu točku. Loptu uzima Mateo Lončar i izjednačava rezultat. Domaći igrači koriste otvorenu igru gostiju iz Lukača i u kontrama imaju prilike za zgoditak, ali ne uspijevaju pronaći put lopte do mreže. Deset minuta prije kraja dosuđen je prekršaj za goste dvadesetak metara od gola. Udarac Marijana Holeca domaći vratar Mihael Mudrovčić nespretno je odbio u svoju nogu i lopta se otkotrljala u gol. Gosti slave sa svojim navijačima.

IMG 8135 Custom

Do kraja se igralo otvoreno, ali bez promjene rezultata. U posljednjim trenucima utakmice došlo je do jednog kontakta između protivničkih igrača u domaćem šesnaestercu. Gosti su tražili novi kazneni udarac, ali sudac nije mislio tako, što je izuzetno rasrdilo dio gostujućih navijača. Lukačani pobjedom 2:1 odnose tri boda.

-Lijepo je započeti natjecanje pobjedom na gostovanju, na vrućem terenu u Okrugljači – rekao nam je gostujući strateg Miroslav Čor.

Igrač utakmice: Mateo Lončar.

Ostale utakmice prvog kola igraju se u danas (nedjelja) u 18 sati:

Bušetina 1947. – Sloga Zdenci, Bratstvo Gornje Bazje – Mladost Čačinci, Rezovac – Dinamo Četekovac, Mikleuš – Mladost 1930. Čađavica i Podravac Sopje – Voćin koji igraju u Novoj Šarovki.

(www.icv.hr, mš)

[g-gallery gid=”475024″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content