GERTI WINKELS, ZAMJENICA GRADONAČELNIKA GRADA TRAUNREUTA Zlatna plaketa za rad na suradnji i humanosti

Zlatnu plaketu Grada Virovitice za doprinos u razvoju suradnje između Traunreuta i Virovitice dobila je Gerti Winkels, zamjenica gradonačelnika prijateljskog grada Traunreuta. Suradnja partnerskih gradova Traunreuta i Virovitice temelji se na potpisanoj Povelji o prijateljstvu iz davne 1998. godine koja je najviši izraz prijateljstva i trajne međusobne suradnje na gospodarskom, turističkom, kulturno-umjetničkom i sportskom životu gradova.

Gerti Winkels je kroz svoj dugogodišnji rad u gradu Traunreutu obavljala poslove koji se odnose na utvrđivanje i njegovanje međusobne suradnje dvaju partnerskih gradova. Suradnja se temelji na tradiciji i prijateljstvu, a njeguje međusobnim posjetima i razmjenom iskustava.

PARTNERSTVO I PRIJATELJSTVO

– Dodjela Zlatne plakete Grada Virovitice za mene je velika čast i priznanje za moj dugogodišnji rad na suradnji, učvršćivanju i daljnjem razvoju partnerstava dvaju prijateljskih gradova. Za grad Traunreut to je samo još jedna potvrda o partnerstvu i prijateljstvu s gradom Viroviticom – komentirala je odluku o dodjeli priznanja Gerti Winkels.

Prilikom svakog svog posjeta, kroz aktivnosti koje je provodila vezano za obogaćivanje susreta dvaju gradova, istaknuta je bila i njezina želja i spremnost za njegovanjem dosadašnje suradnje i prijateljskih odnosa s ciljem doprinosa na unapređenju svekolikih odnosa i povjerenja.

– Imam puno ideja, a iznad svega važno mi je uključiti klubove i udruge dvaju gradova radi proširivanja međusobne suradnje. Pokušat ću svojim radom mnogo više učiniti na razmjeni i davanju podrške u međusobnim kontaktima klubova naših gradova. Interes i zanimanje postoji, ali duga putovanja iziskuju troškove.

Grad Traunreut podržava klubove s određenim iznosom putničke naknade, a nadamo se da bi i Grad Virovitica mogao podupirati međusobne susrete klubova i udruga dvaju gradova – istaknula je Gerti Winkels, dodajući kako u budućnosti treba raditi na još čvršćem povezivanju na gospodarskom planu.

POMOĆ POTREBITIMA

Poticanje suradnje učenika i mladeži od njezinog su posebnog interesa, a osobita pažnja posvećena je susretima i razmjeni djece, učenika obaju gradova kroz školska, sportska, kulturna i druga područja u duhu prijateljstva i upoznavanja običaja.

Tijekom međusobne suradnje, prepoznatljiva je po svom humanitarnom radu i pomoći koju pruža i donosi gradu Virovitici za korist njegovim građanima. Već tradicionalno je svake godine prilikom održavanja sajma Viroexpo sakupljala humanitarnu pomoć za rad Pučke kuhinje Gradskog društva Crvenog križa Virovitica te istovremeno promicala duh Bavarske u gradu Virovitici.

– Vezano za 20. obljetnicu prijateljstva i suradnje grada Traunreuta i grada Virovitice, u ovoj jubilarnoj godini očekujem da će se dugogodišnja suradnja, koja je obilježena brojnim pozitivnim iskustvima u budućnosti, nastaviti u smjeru još čvršćeg povezivanja – kazala je Gerti Winkels. Naglasila je kako se Virovitica tijekom njenog dugogodišnjeg redovnog posjećivanja jako promijenila, isključivo u pozitivnom smislu.

– Virovitica je uspjela prijeći mnoge prepreke i sigurna sam da će zauzeti svoje mjesto u Europi – istaknula je Gerti Winkels.

 (www.icv.hr, z.c.)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content