Gradski vijećnici jednoglasni: Prijavit će se projekti izgradnje dječjeg vrtića u Svetom Đurađu i uređenja Virovitičkih ribnjaka

Na izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća grada Virovitice vijećnici su jednoglasno dali suglasnost za provedbu dvaju projekata na području grada Virovitice. Riječ je o projektu izgradnje i opremanja dječjeg vrtića Sveti Đurađ te rekonstrukciji javne zelene površine i pješačke staze na Virovitičkim ribnjacima. Nakon zelenog svjetla vijećnika, Razvojna agencija VTA projekte će kandidirati na raspisane natječaje za sufinanciranje iz EU fondova.

IMG 20180813 080225 Fotor

Projekt izgradnje i opremanja dječjeg vrtića Sveti Đurađ prijavljuje Dječji vrtić Cvrčak Virovitica na natječaj Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. Dječji vrtić Cvrčak tako bi trebao dobiti dislociranu jedinicu u Svetom Đurađu u koju će se moći upisati 32 mališana u dvije odgojne skupine, za djecu vrtićke i jasličke dobi. Osim uređenih prostorija, vrtić će imati i uređen vanjski prostor s dječjim igralištem. Izgradnjom vrtića otvorit će se pet novih radnih mjesta, i to za četiri odgajateljice i jednu spremačicu. Vrijednost projekta je 5.090.285 kuna.

IMG 20180813 080615 Fotor

Na isti natječaj Programa ruralnog razvoja, Grad Virovitica prijavit će projekt rekonstrukcije javne zelene površine i pješačke staze na Virovitičkim ribnjacima. Riječ je o prijeko potrebnom uređenju prostora oko jezera, a planira se rekonstruirati zelena javna površina na kojoj će se nalaziti igralište s tipskim spravama, prostor za odbojku na pijesku, badminton i adrenalinski park. Riječ je o rekonstrukciji, izgradnji i opremanju staza površine 3660 m² te dva mosta i pet molova. Rekonstrukcija obuhvaća i postavljanje 80 drvenih info panoa koji će sadržavati oznake vrsta drveća, grmlja i prizemnog raslinja. Ovaj projekt otvorit će jedno radno mjesto i to za radnika na održavanju zelenih površina. Ukupna vrijednost projekta iznosi 8.054.000 kuna.

Gradonačelnik Ivica Kirin zahvalio se vijećnicima na jednoglasnoj odluci. -Svi vijećnici koji su došli, i vladajući i iz oporbe, dali su suglasnost za ove projekte i to je dokaz da Virovitica što se tiče projekata živi kao jedno. Nadam se da ćemo se i u jesen, kad krenemo s prijavom drugih projekata, manje baviti politikom, a više stvarnim životnim problemima naših građana – rekao je gradonačelnik Kirin. (www.icv.hr, ml)

IMG 20180813 080308 Fotor

IMG 20180813 080348 Fotor

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content