IZVOĐAČI RADOVA UVEDENI U POSAO Kreće rekonstrukcija Ulice Narodne garde u Svetom Đurđu

Nakon što je potpisan ugovor o izvođenju radova na sanaciji kolnika u Ulici Narodne garde u Svetom Đurđu, tvrtka Ceste d.d. Bjelovar uvedena je u posao te će sljedeći tjedan započeti s radovima.

Postojeća cesta u Ulici Narodne garde u Svetom Đurđu je u izrazito lošem stanju, a radi se o makadamskom putu. Plan je kroz projekt izraditi novi asfaltni kolnik i pripadajuću odvodnju oborinskih voda.

20180821 112114 Custom

– Poslije oborina obično bi nastao problem jer se stanovnici nisu mogli spustiti niz ulicu. Inače, ovo nam je najduža ulica i mogu reći u najlošijem stanju. Prethodnih godina nismo bili u mogućnosti izvršiti rekonstrukciju iz objektivnih i opravdanih razloga. Naime, nije bila postavljena kanalizacijska te vodovodna i plinska mreža. Nakon postavljanja kanalizacije i plinske mreže, stvoreni su i preduvjeti za rekonstrukciju i asfaltiranje. Ovom prilikom zahvalio bih gradonačelniku Ivici Kirinu, kao i gradskim pročelnicima, što su uvidjeli potrebu rekonstrukcije ove ulice na kojoj sam i ja kao predsjednik Vijeća Mjesnog odbora iz opravdanih razloga inzistirao – rekao je Ivan Ćavarušić, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Sveti Đurađ.

20180821 111533 Custom

Ukupna vrijednost projekta, koji će se sufinancirati u sklopu Programa podrške regionalnom razvoju, je 859.768 kuna, a projekt je Ministarstvu regionalnog razvoja i EU fondova za sufinanciranje prijavila Razvojna agencija VTA.

(virovitica.hr, foto: M. Bašić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content