Kreće gradnja Poduzetničkog inkubatora u Pitomači: Potpisan ugovor vrijedan gotovo 12 milijuna kuna

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović i direktor tvrtke Bistra d.o.o. iz Đurđevca, Krešimir Habijanac, potpisali su ugovor o gradnji Poduzetničkog inkubatora u Pitomači.

Nakon provedenog postupka javne nabave, vrijednost ugovora iznosi 11.761.221,34 kune. Podsjetimo, prošli tjedan je župan Andrović potpisao i ugovor o gradnji Poduzetničkog inkubatora u Orahovici koji će graditi tvrtka Domogradnja. Uskoro se očekuje i dogovor vezan za Poduzetnički inkubator koji će biti u Slatini. Svi oni tvore tri poduzetnička inkubatora koji su dio projekta Mreža poduzetničkih inkubatora Virovitičko-podravske županije.

Projektom Mreža inkubatora Virovitičko-podravske županije, s izgradnjom i obnovom, stavit će se u rad tri nova inkubatora u Orahovici, Slatini i Pitomači. U navedenim inkubatorima, predviđeno je da će u punom kapacitetu, biti omogućen povoljan smještaj za 47 poduzetnika.

IMG 1097

Projekt je napisala VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom, Poduzetničkim inkubatorom VPŽ, Gradskom razvojnom agencijom Slatina (GRAS), a uz pomoć grada Orahovice i Općine Pitomača. Navedeni inkubatori omogućit će daljnji razvoj poduzetništva na području Virovitičko-podravske županije, kako bi poduzetnici s ovog područja postali konkurentniji na tržištu rada. Na području Orahovice i Pitomače, gradit će se novi poduzetnički inkubatori, dok će se u Slatini raditi o obnovi prostora, jer će poduzetnički inkubator biti smješten u staroj zgradi Doma zdravlja. (www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content