Na državnom prvenstvu u oranju u Osijeku ekipa VPŽ osvojila 4. mjesto

Hrvoje Matijaško, Darko Matić i Ivan Dugaja iz Čađavice, u Osijeku su u sklopu 5. Osijek Farm showa nastupili na 16. Državnom natjecanju u oranju. U kategoriji premetnjaka Hrvoje Matijaško je bio četvrti, isto kao Ivan Dugaja u oranju konjskom zapregom. U kategoriji premetnjaka Darko Matić, koji je prvi put nastupio na državnom prvenstvu, bio je peti.

Sveukupno, Virovitičko-podravska županija osvojila je četvrto mjesto, a natjecalo se 16 hrvatskih županija. Njihov nastup je prokomentirao i tajnik Udruge orača Virovitičko-podravske županije i voditelj županijskih oračkih natjecanja Ivan Ključec.

– Uvjeti za oranje bili su vrlo teški s obzirom na to da je teren bio izrazito tvrd jer već dugo nije bilo kiše. Konkurencija je bila vrlo jaka, a primjećuje se da je svake godine sve jača i jača te da su pobjednici neizvjesni do samog kraja. To natjecanju daje dodatnu ljepotu i siguran sam da su to uočili i mnogobrojni gledatelji, kojih je također svake godine sve više. Iako su očekivanja bila malo veća, ipak smo zadovoljni s nastupom naše ekipe, kao i odličnom podrškom Općine Čađavica na čelu s načelnikom Mirkom Rončevićem – rekao je Ivan Ključec. (www.icv.hr, bs)

[g-gallery gid=”476171″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content