“NAŠ HOD KROZ VREMEPLOV” Početna konferencija projekta u srijedu, 29. kolovoza u Pitomači

U srijedu, 29. kolovoza u Vijećnici Općine Pitomača s početkom u 10.00 sati održati će se početna konferencija projekta „Naš hod kroz vremeplov“. Nositelj projekta je Općina Pitomača s partnerima, Udrugom „Čuvarice kulturne baštine“ Kladare i Udrugom umirovljenika Hrvatske Općine Pitomača.

Projekt je ukupne vrijednosti 122.737 kuna gdje udio financiranja iznosi 100% prihvatljivih troškova, od čega je 104.326 kuna osigurano iz sredstava Europskog socijalnog fonda (ESF-a), dok će obavezni udio nacionalnog sufinanciranja od 18.410 kuna osigurati Ministarstvo kulture iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Cilj projekta je poticanje i unapređivanje kvalitete života osoba starijih od 54 godine na području općine Pitomača te povećanje njihove socijalne uključenosti kroz sudjelovanje na umjetničko-kulturnim projektnim aktivnostima.

Projektnim aktivnostima promicati će se razvoj umjetničkog i kulturnog stvaralaštva te za osobe starije od 54 godine organizirati i provoditi niz besplatnih aktivnosti kojima pripadaju radionice umjetničko-kulturnog stvaralaštva. U radionicama umjetničko-kulturnog stvaralaštva biti će osam radionica pjevanja i plesanja i deset slikarskih radionica koje će voditi stručne osobe.

Svi zainteresirani pozivaju se na početnu konferenciju kako bi se informirali o radionicama te sudjelovanju u istima. Uspješno odobreni projektni prijedlog izradila je tvrtka DRAFT d.o.o.

(arhiva.pitomaca.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content