Nogometaši Podravca iz Sopja ovu sezonu zbog radova na igralištu domaće utakmice će igrati u Novoj Šarovki

U centru Sopja odmah iza općinske zgrade nalazi se stadion Luka dom županijskog prvoligaša Podravca. Godinama se nije ulagalo u infrastrukturu. Općinski načelnik Berislav Androš odlučio je podržati nogometni klub prilikom poboljšanje uvjeta za igranje i treniranje:

-Mi u općini prepoznali smo potrebu ulaganja u sportsku infrastrukturu. U planu je postavljanje nove ograde oko terena, zaštitne ograde iza golova i posaditi novi travnjak, kako sezona 2019/20. počela u puno boljim uvjetima. Želimo mlade zadržati uz sport i rekreaciju, kako bi bavili zdravim životom, da budu što manje vezani uz igrice, društvene mreže i računala. Ovoj je samo prvi korak u onome što mislimo napraviti na području cijele općine Sopje.- izjavio nam je načelnik Androš.

U planu je postavljanje novih kućica za službene osobe, semafor i tribine. Zbog radova na igralištu, koji su počeli početkom ovog tjedna cijelu sezonu nogometaši Podravca iz Sopja domaće utakmice igrat će u obližnjoj Novoj Šarovki. U radovima na igralištu sudjeluje cijela momčad, trener, uprava kluba predvođena agilnim dopredsjednikom Matom Markovićem, a i općinski načelnik je zasukao rukave.

Ovog vikenda počinje nova sezona u prvoj županijskoj ligi. Nogometaši Podravca s velikim optimizmom očekuju domaću utakmicu s Voćinom.

– Naša mlada ekipa spremna dočekuje prvenstveni start s Voćinom. Novi trener Jovica Beneš nam je unio samopouzdanje. U pripremnim utakmica smo pokazali da se možemo boriti za sam vrh tablice, jer smo uspješno parirali jakim suparnicima- rekao nam je kapetan Podravca Marko Marić.

– Ove godine liga će biti puno jača neko prošle sezone. Mi nakon odrađenih priprema očekuje plasman među prvih pet momčadi u ligi. U prvom kolu igramo s tvrdom ekipom Voćina, ali ih moramo pobijediti – samouvjeren je napadač Podravca Goran Kizivat.

Uz seniorsku momčad u klubu djeluje selekcija U 12, a u planu je formiranje selekcije U 10.
Pred nogometašima Podravca je naporna sezona, u kojoj će paralelno igrati na nogometnom terenu i uređivati svoje igralištem. Puni su elana i vjeruju u uspjeh na oba područja.

(www.icv.hr, mš, foto:M.Šolc)

[g-gallery gid=”475011″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content